Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

"Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων"...Πώς η Κύπρος «δελεάζει» επενδύσεις με απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία !!!


Την απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης θητείας στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, ως κίνητρο, αποφάσισε να προσφέρει το υπουργικό συμβούλιο της Μεγαλονήσου σε Κύπριους πλοιοκτήτες και στα παιδιά τους, που ζουν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταφέρουν τις δραστηριότητες των εταιρειών τους στην πατρίδα τους.
Για το σκεπτικό της απόφασης, αρκούντως ενδεικτικά είναι τα όσα καταγράφονται στην πρόταση που κατέθεσαν από κοινού στο κυπριακό υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί Μεταφορών και Άμυνας: «Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί μέτρα πολιτικής για παροχή κινήτρων σε Κύπριους πλοιοκτήτες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.
Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη θεσπιστεί φορολογικές ελαφρύνσεις με την τροποποίηση του περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμου του 2002 από τις οποίες επωφελούνται, μεταξύ άλλων, οι Κύπριοι πλοιοκτήτες. Επειδή η υποχρέωση για θητεία στην Εθνική Φρουρά πλοιοκτητών κυπριακής καταγωγής και των αρρένων τέκνων τους ενδέχεται να αποτελεί σοβαρό αντικίνητρο για την εγκατάστασή τους στην Κύπρο και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων τους που είναι επωφελείς στη Δημοκρατία κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική φάση, κρίνεται ότι η απαλλαγή από την υποχρέωση για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά των προσώπων κυπριακής καταγωγής που έρχονται για εγκατάσταση στην Κύπρο και οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες πλοίων υπό κυπριακή σημαία, είτε ιδιοκτήτες πλοιοδιαχειριστικής εταιρείας που έχει γραφεία στην Κύπρο, εξυπηρετεί την έννοια του δημοσίου συμφέροντος».
Με βάση το άρθρο 18 του περί Εθνικής Φρουράς Νόμου «όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας καθώς επίσης και όσα πρόσωπα έχουν οποιονδήποτε από τους δύο γονείς κυπριακής καταγωγής αλλά δεν έχουν καταστεί πολίτες της Δημοκρατίας, από την 1η Ιανουάριου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής υπηρεσίας στη Δύναμη».
Ωστόσο, το άρθρο 28 του ίδιου Νόμου, δίνει την εξουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο «να απαλλάσσει από την πρόσκληση για κατάταξη στη Δύναμη οποιοδήποτε πρόσωπο ή κατηγορία ή τάξη προσώπων, όταν συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις ή λόγοι δημοσίου συμφέροντος».




http://espekm.gr/home/?p=10955











www.koolnews.gr – policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com