Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΒΟΜΒΑ για την Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής...


«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει» δήλωσε στην επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μαρκ Τόνερ, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» την εμφάνιση τούρκων στρατιωτικών με στολή στην δεξίωση της πρεσβείας στην Κύπρο

Δεν αναγνωρίζουμε την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Νιτπάρτμεντ κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών.

Το θέμα ανέκυψε μετά από ερώτηση του Κύπριου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, που θέλησε το σχόλιο του Μαρκ Τόνερ αναφορικά με την εμφάνιση Τούρκων στρατιωτικών με στολή κατά την πρόσφατη δεξίωση της αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο.

«Γνωρίζετε ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και στην ερώτηση «δεν αναγνωρίζετε την κατοχή;», η απάντηση ήταν «όχι».

Συνεχίζοντας το θέμα ο κύριος Τόνερ παραδέχθηκε πως «κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε. Αντιλαμβάνομαι ότι έγινε λάθος, αλλά θα σας παραπέμψω στις τουρκικές αρχές επ' αυτού», είπε.

Παράλληλα κατά την ίδια ενημέρωση, έγινε γνωστό ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο βρετανός ομόλογός του Φίλιπ Χαμοντ συζήτησαν το Κυπριακό: «Ο υπουργός έπρεπε να αναβάλει την επίσκεψη στην Κύπρο, αλλά οπωσδήποτε προτίθεται να την επισκεφθεί στο εγγύς μέλλον. Συναντήθηκε χθες με τον κ. Χάμοντ και συζήτησαν το Κυπριακό. Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση», είπε ο κύριος Τόνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com