Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Ισοδύναμα και για τα γηροκομεία ψάχνει η κυβέρνηση!!!


Η σκέψη για αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, καθώς χιλιάδες ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο έλεος του Θεού!
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να βρει ισοδύναμα για να αποφευχθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στα γηροκομεία. Η εύρεση ισοδύναμων, πάντως, δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως διαπιστώθηκε και από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που… πάει κι έρχεται.
Χιλιάδες ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού αδυνατούν να καλύψουν τη διαφορά ύψους 100 ευρών που θα προκύψει από την αύξηση του ΦΠΑ. Τις διαφωνίες τους έχουν εκφράσει κοινωνικούς φορείς, όπως η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer, ενώ για το θέμα έκαναν παρέμβαση στην βουλή καταθέτοντας μάλιστα και σχετικές τροπολογίες.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ότι το αναμενόμενο θεωρητικό όφελος θα ανέλθει ετήσια στο μέγιστο όριο των 2.000.000 ευρώ, ποσό ελάχιστο για το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr