Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Moscovici: Ούτε ο Schaeuble επιθυμούσε το Grexit - Η ελληνική κρίση επιβεβαιώνει τη θεσμική αποτυχία του ευρώ !!!


Φως σε αρκετές πτυχές της ελληνικής και κατ' επέκταση ευρωπαϊκής κρίσης ρίχνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Μoscovici.
"Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, επιθυμούσε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και όχι στο Grexit, απλά ήθελε η παραμονή στην Ευρωζώνη να εξασφαλιστεί σε συνδυασμό με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων", αποκάλυψε ο Ευρωπαίος επίτροπος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Bruegel στο Βερολίνο.
Η ελληνική κρίση αναδεικνύει τις θεσμικές αποτυχίες της Ευρωζώνης, οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη δημιουργία της ένωσης.
"Υπάρχουν σοβαρού τύπου αποτυχίες κατά την απαρχή του ευρώ και αυτό το απέδειξε η ελληνική κρίση", τόνισε, ενώ περιγράφοντας τις πτυχές εκείνες στις οποίες οι αρχιτέκτονες του ευρώ απέτυχαν, σε όρους διακυβέρνησης, απαρίθμησε ως εξής:
- εποπτεία με δημοκρατικούς όρους
- απουσία ευρωπαϊκού συμφέροντος

 
www.bankingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com