Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε σε ποια επαγγέλματα θα γίνει ο κακός χαμός λόγω μνημονίου!...


Και αυτό είναι μόνο η αρχή…
Είναι σίγουρο πως δεκάδες επαγγέλματα και ομάδες συμπολιτών μας επηρρεάζονται από τα μέτρα του τρίτου «αριστερού»(ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝ.ΕΛ.,Ν.Δ.,ΠΑ.ΣΟ.Κ.,ΠΟΤΑΜΙ) μνημονίου. Τόσο από τον πρωτογενή τομέα, όσο και από την μεταποίηση και το εμπόριο βρίσκονται στην μέγγενη του νέου προγράμματος.
Μεταξύ των επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται περισσότερο από το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που προωθείται με βάση κυρίως τις συστάσεις του ΟΟΣΑ είναι αυτές των φαρμακοποιών, των εμπόρων, των κτηνοτρόφων, και φυσικά των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών και των δικαστικών επιμελητών, επαγγέλματα τα οποία ανοίγουν, και των φορτηγατζήδων.
Η περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ την οποία έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση προβλέπει την απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων, μέτρο που ακουμπάει τους εμπόρους και δη τους μικρομεσαίους. Την ίδια ώρα η περαιτέρω επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του «φρέσκου» γάλακτος, ανατρέψει τις ισορροπίες τόσο στον κτηνοτροφικό κλάδο όσο και στη γαλακτοβιομηχανία.
Από πλευράς της κυβέρνησης, θεωρούν πως μια από τις μεγαλύτερες μάχες θα δωθή στο τομέα των φαρμάκων. Οι επαγγελματίες του κλάδου μπορεί να έσωσαν τα «Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα» και κατάφεραν αυτά να μην πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ, το επάγγελμα τους όμως ανοίγει και εκεί είναι που θα παιχτούν πολλά!!
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη ρύθμιση: «με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται η υποχρέωση κατοχής πτυχίου φαρμακοποιού και άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς και οποιουδήποτε άλλου περιορισμού, πλην του σχετικού με τα πληθυσμιακά όρια, ως προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων, με σκοπό την ένταση του ανταγωνισμού και την αύξηση της διάθεσης των φαρμάκων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών των προϊόντων.»
Βέβαια ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι φαρμακοποιοί πέρα από το πότε θα εφαρμοσθούν οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, είναι οι καθυστερήσεις στις καταβολές από τον ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που φθάνουν πλέον τους 4 μήνες.
Εν τω μεταξύ έως τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα θεσπίσουν ένα γενικό σχέδιο για τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα που θα καλύπτει όλους τους τρόπους μεταφοράς (οδικούς, σιδηροδρομικούς, θαλάσσιους, εναέριους και συνδυαστικούς). Επίσης προβλέπεται περαιτέρω απελευθέρωση των φορτηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr