Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ – ΤΣΑΟΥΣΟΛΓΟΥ, ΦΟΒΟΙ KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ...


Ενώ η κατάσταση συνεχώς εκτραχύνεται στην ανατολική Τουρκία και όχι μόνο και ήδη 41 περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μια φωτογραφία που διέρρευσε στην εφημερίδα Sözçü προκαλεί μεγάλη αίσθηση, δείχνοντας πως το κλίμα είναι έντονα ανησυχητικό και δεν αποκλείεται τίποτα ακόμα και οι απειλές κατά της ζωής του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και του υπουργού Άμυνας, Mevlüt Çavuöoğlu.
Συγκριμένα σε επίσκεψη «ενθάρρυνσης» των στρατιωτικών τμημάτων που πολεμούν κατά των Κούρδων ανταρτών και όχι μόνο, που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδευμένος από κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υπουργό Άμυνας Mevlüt Çavuöoğlu, στην περιοχή του Kılış, κοντά στα σύνορα με την Συρία, οι επίσημοι επισκέπτες φωτογραφήθηκαν μαζί με τους ένοπλους που βρίσκονται σε κατάστασης επιφυλακής στη περιοχή.
Η φωτογραφία όμως αυτή αποκάλυψε κάτι που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Στους ενόπλους που φωτογραφήθηκαν μαζί με τον Νταβούτογλου και τον υπουργό Άμυνας, τα όπλα που παρουσίασαν ήταν χωρίς γεμιστήρες. Δηλαδή πριν από την φωτογραφία είχαν αφαιρεθεί επίτηδες οι γεμιστήρες από τα όπλα τους. Η κίνηση αυτή, που ίσως για πολλούς είναι χωρίς σημασία, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όπως αναφέρεται, έγινε έτσι ώστε να αποκλείεται κάθε απρόοπτη ενέργεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των επισήμων που θέλησαν να ποζάρουν στον φακό για λόγους ψυχολογικών εντυπώσεων.
Η φωτογραφία αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια και κυρίως έδειξε το πόσο μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί ακόμα και στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια όταν περιοδεύουν στις φλεγόμενες περιοχές, ενώ ο πόλεμος αγριεύει όλο και περισσότερο σε πολλαπλά επίπεδα.
Η Τουρκία είναι ένα εκρηκτικό ηφαίστειο με πολλές ενδείξεις για επικείμενη έκρηξη!
Οψόμεθα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr