Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:"BOHΘEIA" AΠO THN ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ (ΤΙΚΑ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΕ "ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !...


Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) έστειλε βοήθεια στους ομογενείς της Δυτικής Θράκης.
Βοήθεια ρουχισμού παραχώρησε η TİKA σε ορφανά στη Δυτική Θράκη και παιδιά και νέους με νοητική αναπηρία στο Κίρτζαλι με αφορμή τον μήνα του Ραμαζανιού.
Αποστολή της υπηρεσίας πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας για να παρακολουθήσουν και να συντονίσουν την εκστρατεία βοήθειας προς τους ομογενείς που ζουν στη Δυτική Θράκη στην Ελλάδα και στο Κίρτζαλι στη Βουλγαρία.
Τα μέλη της αποστολής την πρώτη μέρα της επίσκεψης επιθεώρησαν επί τόπου τις δραστηριότητες της υπηρεσίας και παρακάθησαν σε δείπνο ιφτάρ στο χωριό Κεντητή της Ξάνθης με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, τον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά.
Η αποστολή αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ομογενών της Δυτικής Θράκης και διένειμε είδη ένδυσης στα ορφανά.
Την δεύτερη μέρα της επίσκεψης η αποστολή επισκέφθηκε ορφανοτροφείο στον δήμο Κρουμόβγκραντ και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «Nadejda» όπου τους παρέδωσαν διάφορα είδη ανάγκης που έστειλε η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού.
TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr