Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

CNBC: “Ακόμα και η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ”...

«Εξετάζουμε το σενάριο Grexit», δήλωσε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας…
Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να μοιάζει με ένα τρελό παιχνίδι, όμως ακόμα και η Ρωσία προετοιμάζεται για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό CNBC.
Ειδικότερα, αναφέρει πως η Elvira Nabiullina, διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας παραδέχτηκε ότι εξετάζεται το σενάριο Grexit.
«Πράγματι εξετάζουμε το σενάριο {Grexit} ως έναν από τους πιθανούς κινδύνους, που θα επέφερε νέες αναταραχές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο εμπορικό εταίρο μας, οπότε ανησυχούμε για αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε, συγκεκριμένα, η κεντρική τραπεζίτης της Ρωσίας.
Η ρωσική οικονομία, επισημαίνει το CNBC, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και σε συνδυασμό με τις δυτικές κυρώσεις για το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, «παλεύει» για την ανάκαμψη.
Η Nabiullina τόνισε πως «σε περίπτωση που οι πιέσεις για διαγραφή χρεών των κρατών του ευρωπαϊκού νότου ενισχυθούν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας και άρα την πιθανή μείωση της ζήτησης για ρωσικά προϊόντα».
Παράλληλα, το CNBC σχολιάζει ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίοι δεν είναι μόνο εμπορικοί, είναι ακόμα ένας λόγος για τον οποίο η ρωσική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το ελληνικό ζήτημα.
Προσθέτει, δε, πως ακόμα και εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη, για να συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας εξετάζει, επιπλέον, τις συνέπειες στις αγορές από την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, που οι αναλυτές τοποθετούν τον Σεπτέμβριο του 2015.
Ειδικότερα, η διοικήτρια Nabiullina εκτιμά ότι οι αγορές είναι σε θέση να δεχτούν την ομαλοποίηση της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, προσθέτει, ωστόσο, ότι ενδεχόμενη είναι και μία νευρική αντίδραση, που θα επηρεάσει και τη ρωσική οικονομία.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας κατάφερε να ξεπεράσει την αποδυνάμωση του ρουβλίου, καταλήγει το CNBC, και δεν είναι πρόθυμη να «πληγωθεί» ούτε από τα επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά ούτε και από το Grexit.









http://www.makeleio.gr/?p=372038












bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com