Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ...


Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με έκπληξη μας μαθαίνουμε από τον τύπο πως σε περίπτωση που οι εγγραφές στο μειονοτικό γυμνάσιο  Τζελάλ Μπαγιάρ Κομοτηνής και στο μειονοτικό γυμνάσιο Ξάνθης, ξεπεράσουν ένα καθορισμένο αριθμό,  οι μαθητές θα γίνουν δεκτοί βάσει του κανονισμού.
Επιθυμούμε να δηλώσουμε πως αυτού του τύπου οι πρακτικές είναι ένα μόνο από τα χτυπήματα που επιδιώκεται να δοθούν κατά της ήδη καθημερινά επιδεινούμενης μειονοτικής εκπαίδευσης.
Οι αξιωματούχοι της παιδείας θα πρέπει να ξέρουν καλά πως η μέσω διαφόρων αφορμών προσπάθεια για την εξαφάνιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και της εγγραφής των παιδιών μας στα κρατικά σχολεία, είναι κάτι που απάδει για την χώρα μας Ελλάδα-λίκνο της δημοκρατίας.
Ως Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά στους αξιωματούχους πως καθώς η μειονοτική εκπαίδευση βάσει διμερών και διεθνών συμφωνιών είναι ιδιωτική και αυτόνομη, δεν είναι ανοικτή σε τέτοιου είδους αυθαίρετες πρακτικές. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί το συντομότερο δυνατό, θετική απάντηση στο αίτημα μειονοτικών φορέων για άνοιγμα μειονοτικών σχολείων.  Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε στα μέλη της τουρκικής μειονότητας, ότι το μάθημα των θρησκευτικών που παραδίδεται στα κρατικά σχολεία για τους μειονοτικούς μαθητές είναι κατ΄επιλογήν και σίγουρα η συμμετοχή σε αυτό δεν είναι υποχρεωτική.
Είναι απόλυτη η πίστη μας πως οι γονείς θα λάβουν υπόψη αυτό το θέμα και θα επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία
 








Περ.  Ρόντοπ Ρουζγκαρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com