Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣεα-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕYΤΗΣ,Ελευθέριος Συναδινός: Η Θράκη κείται μακράν; ...


Η Θράκη μας αντιμετωπίζει και αποτελεί εδώ και δεκαετίες, σοβαρό εθνικό πρόβλημα. Το μειονοτικό ζήτημα στην περιοχή της Θράκης είναι πολύπλοκο και πολύπτυχο. Φαίνεται ότι η Συνθήκη της Λωζάννης, όπως και κάθε άλλη, δεν αποτελεί για την Τουρκία δέσμευση, γι' αυτό και αναζητάει, χρόνια τώρα, την de jure κατάργησή της. Δυστυχώς όμως ο ερασιτεχνισμός και ωχαδερφισμός της ελληνικής πολιτείας, σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οδήγησαν σε εγκληματική αδιαφορία τις κυβερνήσεις στο ζήτημα των Πομάκων και στη μουσουλμανική μειονότητα. Αυτά, σε συνάρτηση με τις δράσεις του παράνομου τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, οδηγούν με σταθερά βήματα στον "εκτουρκισμό" των μουσουλμάνων της Θράκης.
Δεν χρειάζεται να αναλύσω τι σημαίνει Πομάκος, από που προέρχεται και τι πρεσβεύει ως οντότητα, όπως επίσης το μεγάλο πολιτιστικό κάλλος των Ελλήνων Πομάκων ή να αποδείξω την Ελληνικότητα του πομακικού πληθυσμού. Χρειάζεται όμως, να τονίσω το γεγονός ότι, κάποιοι κατευθυνόμενοι κύκλοι της Θράκης έφτασαν σε σημείο να θεωρούν τη λέξη "Πομάκος" βρισιά, χρησιμοποιούν δε θεμιτά και αθέμιτα μέσα, για να περάσει ο εκβιασμός, η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός. Όλοι αυτοί οι τουρκόφρονες θιασώτες της τουρκικής προπαγάνδας, αδρά χρηματιζόμενοι από την Άγκυρα, προσπαθούν βάσει οργανωμένου σχεδίου να αναδείξουν την "τουρκική ταυτότητα" της μειονότητας στην ελληνική Θράκη. Προσπαθούν να πείσουν ότι, Πομάκος ίσον Τούρκος και ότι η πομακική γλώσσα είναι βουλγαρικό ιδίωμα.
Δυστυχώς η οικονομική κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας, σε συνδυασμό με την προδοτική στάση, διαχρονικά, των ελληνικών κυβερνήσεων, παρέδωσαν τη Δυτική Θράκη έρμαιο στην τουρκική εξωτερική επεκτατική πολιτική. Πολλά τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πόσο μεθοδικά εργάζεται η Τουρκία στην προσπάθεια προσηλυτισμού των μουσουλμανικών πληθυσμών σε Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία.
Η Άγκυρα δεν διστάζει να θέσει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, προς την ΕΕ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αρνείται να αναγνωρίσει την "εθνοτική της καταγωγή". Σε όλες τις ισλαμικές διασκέψεις, θέτει ζητήματα για τα βακούφια, τις διαχειριστικές επιτροπές, την εκλογή και αναγνώριση μουφτήδων, την απόσυρση του ελληνικού νόμου περί ιεροδιδασκάλων και, συνεχώς, καταγγέλλει πράξεις βανδαλισμών και επιθέσεων εναντίον τζαμιών και μουσουλμανικών νεκροταφείων (!). Χρησιμοποιεί θρησκευτικές τελετές, όπως τα μεβλήτ, τα ιφτάρ του ραμαζανιού, το μνημόσυνο Σαδίκ και τα μπαιράμ, ως αφορμή για τακτικές επισκέψεις Τούρκων ανωτάτων πολιτειακών παραγόντων, οι οποίοι ενεργοποιούν μηχανισμούς που δεν κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας. Κινούνται, μιλούν και πράττουν με τέτοια άνεση, λες και βρίσκονται σε επαρχία της Τουρκίας ή σε βιλαέτι τους.
Η επίσημη αντίδραση της Ελλάδας σε όλα τα παραπάνω; Το απόλυτο μηδέν. "Εν απολύτω υπνώσει", ομφαλοσκοπεί εν Αθήναις, ίσως γιατί και η Θράκη κείται μακράν.
Η λύση είναι απλή αλλά ως φαίνεται, οι πολιτικοί ταγοί του δημοκρατικού τόξου είναι πολύ απασχολημένοι να υπογράφουν μνημόνια και δεν μπορούν να ασχοληθούν με την υπεράσπιση της αλήθειας, της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής κυριαρχίας, στη Θράκη. Βασικά και ιδιαίτερα επιτακτικά, τίθενται η ανάγκη για την επίλυση του προβλήματος, να εφαρμοστούν άμεσα τα παρακάτω:
- Κατάργηση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και επαναφορά, βάσει της συνθήκης της Λωζάννης, ως προξενικό γραφείο, με αυστηρά καθήκοντα και αρμοδιότητες ενός τέτοιου γραφείου.
- Αμετάκλητη απαγόρευση από τον Άρειο Πάγο του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), σε περίπτωση που υποστηρίξει αυτονομιστικές διαθέσεις ή μιλήσει για τουρκική μειονότητα ή υποστηρίξει τη διενέργεια δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης ή με πράξεις και δηλώσεις ασχημονήσει έναντι του Συντάγματος και των νόμων του κράτους.
- Απαγόρευση εισόδου ή απέλαση Τούρκου πολιτειακού παράγοντα επισκέπτου, είτε δεν ακολουθήσει το πρωτόκολλο που αφορά στις κινήσεις και επαφές του, είτε προβεί σε δηλώσεις τουρκικών αξιώσεων στους μουσουλμάνους της Θράκης.
- Απαγόρευση οιασδήποτε εκδήλωσης, φεστιβάλ, παρέλασης κτλ. της ονομαζόμενης τουρκικής υπερηφάνειας και στον αντίποδα, ενθάρρυνση και αρωγή προβολής του ανεκτίμητου πολιτιστικού πλούτου των Πομάκων και της μειονότητας.
- Ενδελεχής έλεγχος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Τουρκίας, από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις ανεξάρτητες αρχές, προς εξακρίβωση κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες που διέπουν τις συναλλαγές τους με ιδιώτες και ιδρύματα (χορήγηση δανείων, προσφορών, δωρεών κτλ, που μόνο σκοπό έχουν την εξαγορά συνειδήσεων).
- Έμπρακτη μέριμνα για τους Πομάκους της περιοχής, με την ανέγερση σχολείων, δημιουργία πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών δομών στα πομακοχώρια.
- Εκστρατεία πληροφόρησης σε συνεργασία με τους Πομάκους, ώστε να υπάρξει ενημέρωση εντός και εκτός Ελλάδας, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη, κυρίως αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα.
Γενικά, πολλά μπορούν να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι, μόνο με σθεναρή και στοχευμένη πολιτική, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Θράκη. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, αντιθέτως έχει υπάρξει εγκληματική καθυστέρηση. Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ασχολείται πραγματικά με τα μείζονα εθνικά θέματα, διότι όσο η Ελλάδα υποχωρεί, η Τουρκία θα απαιτεί.
Με τ' Αλεξάνδρου τη πνοή
Αιώνες μάχησα στη γη
Τον οχτρό μου να πατήσω
Το χωριό μου να κρατήσω

Απ' της μάνας μου το στήθος
Έμαθα πως είναι μύθος
Οτ' είμαι Αγαρηνός
Υποχείριο καθενός

Μήτε Τούρκος, μήτε Σλάβος
Μήτε γενίτσαρος κουρσάρος
Γεννήθηκα Πομάκος
Θρακιώτης μονομάχος

(απόσπασμα από τον ύμνο της καρδιάς "Γεννήθηκα Πομάκος")
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή    
                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com