Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ από την «Εφημερίδα των Συντακτών» !...


Ξέσπασε παρασκηνιακός πόλεμος για τον τίτλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» μετά τη δημοσίευση κειμένου των εργαζομένων στο οποίο αναφέρουν πως οι δύο από τους τρεις δημοσιογράφους που είχαν κατοχυρώσει τον τίτλο πριν κλείσει η «Ελευθεροτυπία» αρνούνται να τον μεταβιβάσουν στον συνεταιρισμό.
Ο τίτλος, 31 μήνες μετά την έκδοση της εφημερίδας, παραμένει στο όνομα του Σταμάτη Νικολόπουλου και της Ελένης Κωσταρέλλου, ενώ ο Σωτήρης Μανιάτης είναι ο μόνος που τον έχει μεταβιβάσει στον συνεταιρισμό. Οι δύο πρώτοι έχουν ήδη αποχωρήσει από την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο μεν Στ. Νικολόπουλος, ως επικεφαλής της παράταξης «Συσπείρωση» του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η δε Ελ. Κωσταρέλλου εργάζεται σε τράπεζα. «Ο τίτλος “Εφημερίδα των Συντακτών” ανήκει σε όλους μας. Ανήκει στον συνεταιρισμό μας και χρησιμοποιείται ως σήμα της ΑΕ, η οποία εκδίδει την εφημερίδα.
Δεν μπορεί να χρησιμεύσει σε τίποτα άλλο. Και βέβαια δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο οποιουδήποτε παζαριού», σημειώνουν με έμφαση στο κείμενό τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε ύστερα από αλλεπάλληλες συζητήσεις και διαβουλεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανταλλαχθεί και εξώδικα. Στο κείμενο της εφημερίδας σημειώνεται πως ο «τίτλος αυτός δεν είναι ένα οποιοδήποτε “εμπορικό σήμα”, δεν έχει καμία αξία χωρίς τους συγκεκριμένους εργαζομένους». Η πολιτική τοποθέτηση των δύο δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ενδοκομματικό ζήτημα, πολύ περισσότερο όταν η «Εφημερίδα των Συντακτών» στηρίζει πολιτικά την κυβέρνηση.


typologies.gr






















http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/media/provlima-ston-syriza-apo-tin-efimerida-ton-syntakton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com