Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πανηγυρίζουν τα σκοπιανά ΜΜΕ επειδή ο Ν.Κοτζιάς έκανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη! ...


Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ η επίσκεψη, χθες, του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια και τα 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση του κ.Κοτζιά με τον ομόλογό του τής ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.
Στον σημερινό Τύπο των Σκοπίων η επίσκεψη του κ.Κοτζιά και τα 11 ΜΟΕ προβάλλονται ως πρωτοσέλιδα.
Το κεντρικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Dnevnik φέρει τον τίτλο: «Επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μετά από δέκα χρόνια στη Μακεδονία». Η εφημερίδα προβάλει τη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι «υπάρχουν διαφορές για το όνομα, αλλά όπως για κάθε πρόβλημα, υπάρχει λύση».
Η Dnevnik σημειώνει ότι οι υπουργοί Πόποσκι και Κοτζιάς ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός «δρόμου εμπιστοσύνης» μεταξύ των δύο χωρών και θα συμβάλουν στην διαμόρφωση θετικού κλίματος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Η εφημερίδα Utrinski Vesnik προβάλλει στην πρώτη σελίδα της σχετικό δημοσίευμα με τον τίτλο: «Σπάει ο πάγος / Ο Πόποσκι και ο Κοτζιάς συμφώνησαν για 11 Μέτρα Εμπιστοσύνης μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ.Κοτζιάς ανέφερε με έμφαση: «Καθένας έχει δικαίωμα στη δική του ταυτότητα, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο την χρησιμοποιεί δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση πως γίνεται κατάχρηση αυτής».
Η εφημερίδα προβάλει και την αναφορά του κ.Κοτζιά σχετικά με την «αλυτρωτική συμπεριφορά» ενός πολιτικού από την ΠΓΔΜ να σηκώσει σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου και σημειώνει ότι ο κ.Κοτζιάς εννοούσε την συγκεκριμένη ενέργεια του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και νυν αντιπροέδρου της Βουλής, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Επιπρόσθετα, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Telma, υπό τους τίτλους «Κοτζιάς: Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να λυθεί» και «Κοτζιάς: Για καλές λύσεις χρειάζεται εμπιστοσύνη», πρόβαλε την συνέντευξη που παραχώρησε στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ.Κοτζιάς, στη συνέντευξή του αυτή, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ.Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στα Σκόπια, ανέφερε σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα που κάλυψαν την επίσκεψή του αυτή, πως ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, Αδαμάντιος Βασιλάκης, συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες, στη Ν. Υόρκη, με τον εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com