Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ποιος θα προστατεύσει τα στελέχη από τις ορέξεις των δανειστών και από τα κακόβουλα δημοσιεύματα του τύπου;;;


Αλλεπάλληλες επιθέσεις πρόκειται να δεχθούν οι στρατιωτικοί το επόμενο διάστημα.
Τα όργανα ξεκίνησαν με πρόσφατες δηλώσεις για το ασφαλιστικό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ παρόμοια δημοσιεύματα συνεχίστηκαν σε μερίδα του τύπου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της Καθημερινής στις 24-6-2015 όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στο κάδρο των αλλαγών μπαίνει και η 25ετία στο δημόσιο και τα σώματα ασφαλείας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας, μόνο και μόνο γιατί έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης».

Στα σώματα ασφαλείας έχει καταργηθεί η 25ετία από το 2010. Πλέον οι συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται στα 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας. Προφανώς, εάν όσα αναφέρει το δημοσίευμα είναι αληθινά και δεν πρόκειται για στοχοποίηση στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού, οι θεσμοί απαιτούν από την κυβέρνηση την κατάργηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων καταστρατηγώντας το σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Οι ενώσεις πρέπει να ζητήσουν διευκρινήσεις από τους κυβερνώντες, εάν έχουν δόση αλήθειας τα σχετικά δημοσιεύματα και τι προτίθεται να κάνουν.
Ακολουθούν πληροφορίες στον τύπο, που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια και τις μειώσεις που πρόκειται να γίνουν από το Φθινόπωρο, μαζί με επιπλέον αλλαγές στο ασφαλιστικό οι οποίες είναι άγνωστο ποιους θα αφορούν.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το κείμενο,- που διέρρευσε από τους δανειστές στην Wall Street Journal και αναδημοσιεύτηκε διαδικτυακά σε μορφή PDF σε έγκυρα σάιτ ελληνικών εφημερίδων, – με τις απαιτήσεις και τις διορθώσεις τους στο πρόγραμμα που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση για έγκριση στους θεσμούς.
Συγκεκριμένα οι δανειστές ζητούν:
«Reduction in the expenditure ceiling for military spending by 400 million with a targeted set of actions inclunding a reduction in headcount and procurement.»

Μετάφραση: Μείωση του ανώτατου ορίου στρατιωτικών δαπανών κατά 400 εκατομμύρια ευρώ με στοχευμένο σετ ενεργειών που περιλαμβάνουν μείωση του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και των προμηθειών.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι θεσμοί απαιτούν απολύσεις στις ένοπλες δυνάμεις, σε συνδυασμό με πιθανές μισθολογικές μειώσεις και την υπονοούμενη από μέρος του τύπου καταστρατήγηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων στο ασφαλιστικό.
Την ώρα που η Τουρκία εκμεταλλεύεται το ασταθές περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές, παρενοχλώντας διαρκώς την πατρίδα μας, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων νιώθει να του σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό.
Είναι αναγκαίο για την διατήρηση της ηρεμίας, της εύρυθμης λειτουργίας και της πειθαρχίας του στρατεύματος να προστατευθούν τα στελέχη από τις ορέξεις των δανειστών αλλά και από τυχόν κακόβουλα δημοσιεύματα του τύπου.
Μ.Κ.
Μέλος Ε.Σ.Πε.Κ.Μακεδονίας

























 http://espekm.gr/home/?p=8132

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com