Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επιστρατεύονται και… ποντίκια για την ανακάλυψη εκρηκτικών !!!

Tα ποντίκια δεν είναι από τα πλέον συμπαθή ζώα για τους περισσότερους ανθρώπους. Φαίνεται όμως πως μπορεί να αποδειχθούν πιο χρήσιμα από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Ισραηλινή εταιρεία υποστηρίζει πως τα ποντίκια είναι πιο αποτελεσματικά στην ανακάλυψη εκρηκτικών από ότι οι γάτες ή οι σκύλοι ή ακόμα και τα εξειδικευμένα μηχανήματα. Η εταιρεία X-Test προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα με το οποίο θα χρησιμοποιούνται ποντίκια στα αεροδρόμια για την ανίχνευση εκρηκτικών.
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιουβάλ Άμστερνταμ, ως πρώην ειδικός επί των εκρηκτικών στον Ισραηλινό Στρατό είναι ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη του συστήματος που, όπως υποστηρίζει, είναι το καλύτερο σύστημα εντοπισμού εκρηκτικών. «Είναι τόσο καλά, στον ρόλο αυτό, όσο τα σκυλιά και είναι ακόμα πιο ευαίσθητα. Είναι δε μικρά και εκπαιδεύονται εύκολα. Όταν δε εκπαιδευτούν καθίστανται ιδανικοί βιοανιχνευτές», είπε.
Φυσικά τα ποντίκια δεν θα αφεθούν να τρέχουν πάνω στους επιβάτες ή στις αποσκευές τους, αλλά θα βρίσκονται σε μικρά κλουβιά, στα ειδικά σημεία ελέγχου, χωρίς να φαίνονται. Διακριτικά θα οσμίζονται επιβάτες και αποσκευές. Όταν εντοπίσουν απειλή θα είναι εκπαιδευμένα να αντιδρούν με συγκεκριμένο τρόπο.
Η ασφάλεια των αεροδρομίων, αυτή την στιγμή, παρουσιάζει μεγάλα κενά. Βασίζεται κυρίως σε συσκευές ακτινών Χ. Ειδικοί στην ασφάλεια πτήσεων χαιρετίζουν την ιδέα όπως και κάθε άλλη ιδέα που συμβάλει στον σκοπό τους.
«Μπορούμε να τους μάθουμε να αναγνωρίζουν οτιδήποτε έχει οσμή, είτε ναρκωτικά, είτε εκρηκτικά, είτε λαθραίο ελεφαντόδοντο από την Αφρική», είπε ο Άμστερνταμ. Τελικά μήπως τα ποντίκια είναι η λύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com