Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

New York Times: Ο Τσίπρας πρέπει να «μασήσει τα λόγια του» και να προκηρύξει νέες εκλογές τον Ιούλιο ...


«Τα περισσότερα σενάρια που έχει μπροστά της η Ελλάδα είναι εφιαλτικά» υπογραμμίζει σε άρθρο του στους New York Times ο αρθρογράφος Hugo Dixon.
Όπως αναφέρει «η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει τις καταθέσεις των πολιτών δια της βίας σε τραπεζικό κεφάλαιο, να εγκαταλείψει το ευρώ και ούτω καθεξής».
Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία. «όλοι αυτοί που νοιάζονται για την Ελλάδα, πρώτους από όλους ο Α. Τσίπρας πρέπει να εργαστούν σκληρά στο τελευταίο δύσκολο μονοπάτι που έχουν μπροστά τους.
Αυτό απαιτεί από τον έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο να «μασήσει τα λόγια του» αλλά να προκηρύξει νέες εκλογές, για να καταφέρει να διώξει τους ακραίους-σκληροπυρηνικούς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καλύτερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές, είναι ο Ιούλιος, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Με αυτό το σενάριο ο Α. Τσίπρας μπορεί να περάσει μερικά αντι- δημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο, κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα.
Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δεδομένου ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα υποστηρίζεται από περισσότερο μετριοπαθείς βουλευτές, οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ενώ θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, πιθανότατα επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια.
«Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παραμύθι. Αλλά είναι ένα από τα λίγα που δεν τελειώνει σε μια καταστροφή», καταλήγει το δημοσίευμα των New York Times.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com