Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ρωμανιάς: είναι εξασφαλισμένες οι συντάξεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο – μετά δεν ξέρουμε τι θα γίνει !...


«Και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δεν έχουμε πρόβλημα. Η ρευστότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και

αναφέρομαι σε όλα τα ταμεία, δεν έχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας για την πληρωμή των συντάξεων.
«Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: στη ρευστότητα συνολικά της οικονομίας. Δηλαδή, στην δυνατότητα να πληρώνουμε ταυτοχρόνως μισθούς, συντάξεις και δόσεις», συμπλήρωσε.
«Σαφώς (πρέπει να πληρώνουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις)! Εάν τα χρήματα δεν φτάνουν, εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα, βεβαίως προτεραιότητα έχει η καταβολή μισθών και συντάξεων», ανέφερε ακόμη.
Για τις επικουρικές συντάξεις και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, παρατήρησε: «Τι έχει γίνει με τις επικουρικές συντάξεις; Με το PSI πήρανε τα αποθεματικά για τρία φερ’ ειπείν επικουρικά ταμεία που είναι αντιπροσωπευτικό του τι έγινε: ήρθανε 12 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή που έγινε το PSI, είχανε 1,7 δις ευρώ αποθεματικά. Με το PSI τους μείνανε 350 εκατ. και αφού τούς φάγανε τα λεφτά, ήρθανε και είπανε: «Δεν έχετε να πληρώνετε επικουρικές συντάξεις, άρα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σημαίνει ότι κάθε χρόνο τέσσερις φορές θα μειώνονται οι επικουρικές. Κι αυτό σημαίνει ότι σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες θα έχουν μηδενιστεί οι επικουρικές. Άρα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο».
























http://www.makeleio.gr/?p=354212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com