Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΦΩΤΟ--Συγκέντρωση φανατικών Τούρκων: “Θα θυσιαστούμε για το Ισλάμ – Η Αγία Σοφιά να γίνει…τζαμί”!!!


Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χθες… Κυριακή, 24 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες Τούρκοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό με αίτημα η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις στην ιστορική συνοικία Sultanahmet, της Κωνσταντινούπολης, εκεί, όπου βρίσκεται ο ιστορικός ναός της Ορθοδοξίας, που από το 1935 έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Hurriyet Daily News» εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες απαιτούσαν να γίνει τζαμί ο ναός και κρατούσαν πανό, που έγραφαν: «Η Αγιά Σοφιά πρέπει να ανοίξει εκ νέου ως τζαμί» ή «Αφήστε να θυσιαστούμε για το Ισλάμ».
Η ιστορική εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, γνωστή και ως «Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας», οικοδομήθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α’, από τους μηχανικούς Ανθέμιο από τις Τράλλεις και Ισίδωρο από τη Μίλητο και σήμερα αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
HÜRRİYET Photo
Η Αγιά Σοφιά παρέμεινε κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού μέχρι το 1453, όταν η Πόλη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς, υπό τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Β’, γνωστό ως «κατακτητή της Κωνσταντινούπολης». Ο ναός, που λειτούργησε ως εκκλησία για 916 χρόνια, έγινε τότε τζαμί για 482 χρόνια, για να συμβολίσει την μουσουλμανική κατάκτηση, αλλά μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετατράπηκε σε μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com