Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Όμηροι ξένων υπηρεσιών οι Έλληνες πολιτικοί ...


Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
Ενας αθέατος -προς το παρόν- πόλεμος συμφερόντων και όχι μόνο διατρέχει ήδη το σύνολο του Ελληνικού πολιτικού - επιχειρηματικού - μιντιακού συστήματος, με την υποκίνηση ξένων μυστικών υπηρεσιών που έχουν στην κατοχή τους πλήθος στοιχείων για την διαδρομή του «μαύρου χρήματος» των πρωτοκλασάτων αυτού του τόπου, προς τράπεζες και offshore εταιρείες του εξωτερικού. Πρόκειται για λογαριασμούς πολλών εκατ. ευρώ έκαστος, οι οποίοι δεν περιέχονται στην λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες αντίστοιχες, που έχουν δει, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας.
Οι συγκεκριμένοι κατάλογοι - φωτιά, στους οποίους φιγουράρουν πολλοί επώνυμοι και κυρίως όσοι μας κυβέρνησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την τελευταία εικοσαετία, βρίσκονται στην διάθεση των Γερμανών αλλά και των Γάλλων συνομιλητών τους. Με βάση τις εγγραφές που υπάρχουν σ’ αυτούς, μπορεί να εκβιαστεί, αν όχι όλο, ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και φυσικά οι ολιγάρχες του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου. Προς το παρόν οι κυβερνήσεις Βερολίνου και Παρισίου, με την σύμφωνη γνώμη του κονκλάβιου των Βρυξελλών, αρέσκονται σε προειδοποιητικές βολές, π.χ. όπως στην «ανώδυνη» περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
Το σχέδιό τους βέβαια είναι να καταστήσουν τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, με την απειλή των συντριπτικών αποκαλύψεων σε βάρος στελεχών τους πρώτης γραμμής, πειθήνια όργανά τους και την Ελλάδα πλήρες προτεκτοράτο τους, λεηλατώντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της και μετατρέποντας σε υπηρέτες των συνταξιούχων Ευρωπαίων τους γηγενείς υπηκόους της. Κάτι που μπορεί να το επιτύχουν χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί κρατούν σε μια «κόλλα χαρτί» τους προηγούμενους κυβερνώντες, με τα όσα φυγάδευσαν αυτοί στους φορολογικούς παραδείσους, αλλά και επειδή έχουν στο χέρι και πολλά πρόσωπα που συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο της «πρώτης φοράς» Αριστεράς.
Στην πραγματικότητα, το τρίγωνο γερμανική Καγκελαρία - Βερσαλίες - ΕΚΤ, είναι σε θέση να εκβιάσει -και αρχίζει να το κάνει- όλα τα κόμματα που εμπλέκονται στο πάρτι της φοροδιαφυγής. Στα 84 CD που έχουν στην διάθεσή τους οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, υπάρχει η «αφρόκρεμα» του σημερινού οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και βεβαίως και προηγουμένων και κυρίως τα «εμβάσματα» που έβγαλαν στο Λουξεμβούργο, το Λίχτενσταϊν και σε διάφορους εξωτερικούς προορισμούς οι πολιτικοί φορείς που διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας την τελευταία 30ετία.
Πράγματι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, έχουν εντοπιστεί «ίχνη» από καταθέσεις πολλών εκατ. ευρώ (τότε είχαμε δραχμή) από την περίοδο των εκλογών του ‘85. Πρόκειται για χρήματα που έβαλε ένας κατόπιν «μεγιστάνας» του χώρου των πετρελαιοειδών, που στην συνέχεια ασχολήθηκε με την έκδοση εφημερίδων και την πρώτη «ελεύθερη τηλεόραση», σε λογαριασμό επώνυμου που κινούνταν στην διακριτική σκιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ποσό που ξεπερνούσε (τότε) τα 500 εκατ. δρχ., πιστώθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε o εν λόγω στην «αμαρτωλή» ελβετική τράπεζα HSBC. Για να λέμε όλη την αλήθεια, η φάμπρικα με τους Έλληνες πελάτες των 23.800 αλλοδαπών και υπεράκτιων εταιρειών, αλλά και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του κράτους των Άλπεων, που ανέπτυξαν κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα, από το μακρινό 1985 μέχρι το 2012.
Τα δεδομένα που προέρχονται από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΔΝΤ, δείχνουν ότι πολλές από τις παραπάνω offshore είχαν αποκτήσει Ελληνικά ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Αθήνα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε ειδική αποκρυπτογράφησή τους, προκειμένου να αναδομηθούν, με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγαίνει νόημα. Αυτό οφειλόταν στην σκόπιμη διασπορά τους για λόγους ασφαλείας από την πλευρά των εταιρειών και φυσικά και των τραπεζών. Από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων από προγραμματιστές των διεθνών κέντρων που ήθελαν και θέλουν να έχουν μια χώρα - μαριονέτα, δέσμια των πειραμάτων της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, προέκυψε πληθώρα ονομάτων πολιτικών, στελεχών κομμάτων και της δημόσιας διοίκησης και επιχειρηματιών, που «μετακίνησαν» τεράστια ποσά.
Από τα αρχεία αυτά, που έχουν συνολικό όγκο μεγαλύτερο των 20 gigabytes, εμφανίστηκαν αρχικά μηδενικοί λογαριασμοί, ιδιαίτερα για την περίοδο 1998 - 2007. Μετά από ανάλυση, αποκαλύφθηκαν πρόσωπα που είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είτε έχουν Ελληνική Εθνικότητα αλλά και αλλοδαποί που έχουν δηλώσει διεύθυνση εντός της χώρας μας. Κάποιες από τις διευθύνσεις αλληλεπικαλύπτονταν, καθώς οι διαφορές μεταξύ τους ήταν ελάχιστες - μια λέξη ή μερικά γράμματα στην αγγλική γλώσσα. Εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, βρέθηκαν και εταιρείες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (αναθέσεις δημοσίων έργων κ.ά.), είχαν σχέσεις με πολιτικά κόμματα, πρώην πρωθυπουργούς αλλά και μέλη του νυν κυβερνητικού σχήματος. Οι ιδιότητες των παραπάνω, σε σχέση με τους λογαριασμούς, ποικίλλουν: Εμφανίζονταν από πληρεξούσιοι δικηγόροι, συνδικαιούχοι, διαχειριστές ως internet users.
Τα ίχνη οδηγούν στο Τελ Αβίβ
Ο χάρτης περιλαμβάνει στενούς συνεργάτες - βαρώνους του κατασκευαστικού κλάδου, με καταθέσεις 18 εκατ. δολαρίων. Εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι όλως τυχαίως ένας στους τρεις επιχειρηματίες που «συνελήφθησαν» για ευρύ φάσμα φορολογικών παραβατικών συμπεριφορών, είναι εβραϊκής καταγωγής. Τρεις, μάλιστα, εξ αυτών, είχαν -εκτός της Ελληνικής- και την γαλλική και βελγική υπηκοότητα. Ένας απ’ αυτούς, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε να έχει σύνδεση με τον φορολογικό παράδεισο της Ανγκουίλα, ενώ έτερος εμφανιζόταν σε λίστα που αφορούσε το Τόγκο της Δυτ. Αφρικής. Στους καταλόγους εντοπίσθηκαν και γνωστοί Έλληνες εισοδηματίες, που φέρονται αναμειγμένοι σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων, διακίνησης παράνομων φορτίων πετρελαίου και «ματωμένων» διαμαντιών από την «μαύρη» ήπειρο.
Δεν χρειάζεται να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι είχαν διασυνδέσεις διαπλοκής με τα συστημικά κόμματα και κάποιοι απ’ αυτούς, κυρίως εφοπλιστές (ελάχιστοι ευτυχώς) μετέφεραν, μέσω των κεφαλαίων κίνησής τους, αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό.
Ομερτά
Άνθρωποι που ασχολούνται επί σειρά ετών με τους φορολογικούς ελέγχους, επισήμαναν στο ΕΜΠΡΟΣ ότι οι αρμόδιες Ελληνικές αρχές επέδειξαν ολιγωρία για την εξαγορά των συγκεκριμένων δεδομένων, που μέσω ουσιαστικού «πλειστηριασμού», περιήλθαν σε ξένους πράκτορες. Παρότι αυτές, ενημερώθηκαν, επέδειξαν περίεργη κωλυσιεργία και δεν μετείχαν στο σχετικό «παζάρι». Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι «απετράπηκε άνωθεν κάθε παρέμβαση». Ο ίδιος, μετά από αξιολόγηση των γεγονότων, θεωρεί πως «όχι μόνο επίτηδες παραδόθηκαν οι κατάλογοι στους “έξω”, ώστε να μπορούν αυτοί να εκβιάζουν όλο σχεδόν το πολιτικό σύστημα, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι αμαρτίες με την λογική “αν μου τα βγάλεις στην φόρα, θα σε δώσω κι εγώ και όλοι θα πάμε απευθείας στον γκρεμό”».
Πάντως, όσο κι αν προσπάθησαν οι εγχώριοι και οι διεθνείς νταβατζήδες, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν (αφού δεν υπήρχε άλλωστε) ούτε την παραμικρή ένδειξη για «άρωμα» βουλευτή ή στελέχους της Χρυσής Αυγής σε «εξαγωγή» παράνομου χρήματος. Προφανώς, γιατί, όλες οι συναλλαγές τους είναι «διαφανείς» και δεύτερον ότι «το όποιο περίσσευμά τους, κατευθύνεται για πράξεις αγαθοεργίας προς τους Έλληνες, όπως το μοίρασμα τροφίμων στους πραγματικά αναξιοπαθούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com