Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

"Βόμβα" από Ζ.Κωνσταντοπούλου: Άκυροι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου ...


Δήλωση "βόμβα" από την πρόεδρο της Βουλής στην σημερινή συνέντευξη τύπου τηs Ζ. Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα του Λαϊκού Συνδέσμου και την νομιμότητα των νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας για διατάξεις, μνημονιακές και μη, οι οποίες ψηφίστηκαν ενώ οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου απουσίαζαν και προανήγγειλε πρωτοβουλίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ουσιαστικά, ανέφερε ότι η απουσία των βουλευτών επηρέασε την πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν διατάξεις που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους.
Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

Υποστήριξε αναφορικά με το θέμα  ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου.


Η ανακοίνωση του Λαικού Συνδέσμου:


«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά».
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μέσω κύκλων της ήταν άμεση και κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής ότι προσπαθεί να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή του πολιτεύματος. "Έχει καταλάβει η κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο αυτή η τακτική;" έλεγαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com