Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ...


Πρόταση – έκπληξη από τον πρόεδρο της Κομισιόν που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκει υποστηριχτές.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε σημερινή του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt am Sonntag», ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σκέφτεται τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού.
Όπως ο ίδιος αναφέρει με μια τέτοια πολιτική θα ενισχυθεί η κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ.
«Αυτός ο στρατός θα μπορεί να δρα με επιτυχία και αξιοπιστία εναντίον απειλών που έχουν τα 28 κράτη μέλη ή γειτονικά φίλια κράτη», σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει ότι η δημιουργία ευρωστρατού θα είναι ένα «καμπανάκι» για την Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ είναι σοβαρή στην διατήρηση των αρχών και αξιών της.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρόταση του Γιούνκερ έχει βρει ήδη θετική ανταπόκριση στην Γερμανία με το ΥΠΕΞ της χώρας να αναφέρει ότι θα πρέπει επιτέλους το όραμα του κοινού στρατού να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com