Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ...


Αμετανόητος και σαν να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της εκλογικής ήττας εμφανίστηκε ο Α. Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Χωρίς δόση αυτοκριτικής και με ύφος αλαζονικό, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για ψέματα.
Εκδικητικός και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε λίγο καιρό θα πέσει και η Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά στην εξουσία.
"Δεν θα κάνουμε το λάθος να ακολουθήσουμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης" είπε ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντάς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος για την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού. Θέλουμε να πιει ως την τελευταία γουλιά το ποτήρι της τιμωρίας για την εξαπάτηση. Εμείς δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία. Αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να φύγουν νωρίτερα. Λάθος και η θεωρία του ώριμου φρούτου. Γιατί όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσει ο Ελληνικός λαός", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, προκαλώντας εντύπωση με τα λεγόμενά του ακόμα και στα στελέχη της ΝΔ.
Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε στις εκλογές αλλά κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της, ενώ παράλληλα υπεραμύνθηκε των επιλογών του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ και τους επίδοξους δελφίνους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάει σε έκτακτο συνέδριο της ΝΔ λέγοντας πως «δεν θα κάνει τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το ζήτημα της ηγεσίας του κόμματος το έθεσε πρώτος ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι κανείς εκ των βουλευτών της Ν.Δ. δεν έθεσε ανοικτά ζήτημα παραίτησής του από τον προεδρία.
«Ως εκ τούτου το θέμα έχει κλείσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..
Κατηγόρησε μάλιστα όσους ανακινούν το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και εκείνο του εκτάκτου συνεδρίου, βοηθούν στην πράξη τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του κάνουν δώρο την εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς τόνισε με νόημα πως στον ΣΥΡΙΖΑ «Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του και κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.
«Ο Βαρουφάκης προειδοποίησε τους εταίρους μας με δημοψήφισμα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Δηλαδή επαναλαμβάνουν το μοιραίο λάθος του Παπανδρέου. Ο Βαρουφάκης παρακάλεσε το Eurogroup να ονομάσει το μνημόνιο, "συμφωνία για την ανάπτυξη". Ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα αμηχανίας και γέλιου στους Ευρωπαίους με την πρόταση του να γίνουν πράκτορες της εφορίας οι τουρίστες. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να καλέσει τον επιθεωρητή Κλουζώ από το ροζ πάνθηρα».
«Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στην αποστροφή του Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, περί πιθανότητας δημοψηφίσματος εάν οι Βρυξέλλες δεν δεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.
«Ονόμασαν την τρόικα "θεσμούς", βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com