Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Στο εδώλιο για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Ιωάννης Διώτης! ...


Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «έδειξε» το Συμβούλιο Εφετών στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη κατηγορούμενο για απιστία στην υπηρεσία που φέρεται να διέπραξε με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Αντίθετα, οι δικαστές με το ίδιο βούλευμα απάλλαξαν από κάθε κατηγορία τον προκάτοχο του Ιωάννη Διώτη, Γιάννη Καπελέρη.
Με το υπ. αριθμ. 44/2015 βούλευμα τους τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση απαλλάσσοντας τον Ιωάννη Διώτη από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού δημοσίου.
Οι δικαστές φέρονται να αναφέρουν στο παραπεμπτικό βούλευμα ότι ο Ιωάννης Διώτης ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους. Επίσης, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Με το ίδιο βούλευμα δεν γίνεται καμία κατηγορία σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε εντολή να διενεργήσει έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στις 25 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com