Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ»! ...


*Δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο στις χώρες του Μνημονίου...
*Τι απάντησε σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα και Γ. Κατρούγκαλου

Του Ανδρέα Πετρόπουλου
«Σοκ» προκαλεί η νέα κυνική απάντηση του ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα, λόγω της υπογραφής του Μνημονίου, είναι ενταγμένη σε «ειδική οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζώνη» και κατά συνέπεια στη χώρα μας δεν ισχύουν το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Επί της ουσίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα και Γ. Κατρούγκαλου, άναψε το «πράσινο φώς» για νέες ανατροπές στα εργασιακά (συνδικαλιστικός νόμος, απεργίες, «λοκ άουτ») και ταυτόχρονα γνωστοποιεί ότι η Κομισιόν «νίπτει τας χείρας της» για την παραβίαση θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την συμφωνημένη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της τρόϊκας σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
«Το μνημόνιο συνεννόησης δεν αποτελεί πράξη της ΕΕ, αλλά πράξη που συμφωνήθηκε διμερώς μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. ..Κατά την εφαρμογή μέτρων στο πλαίσιο μιας τέτοιας διακυβερνητικής ρύθμισης, οι αρχές του οικείου κράτους μέλους δεν εφαρμόζουν το δίκαιο της ΕΕ… Επαφίεται συνεπώς στις εθνικές κυβερνήσεις να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα με βάση την εθνική τους νομοθεσία και τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζει στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Μοσκοβισί παραδέχεται ότι οι χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημόνια αποτελούν «ειδικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ζώνες», όπου δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μας υπενθυμίζει, λοιπόν, ότι ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αποτελεί αδειανό πουκάμισο για τις υπερχρεωμένες χώρες», τονίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:
«Οι παραπάνω εξηγήσεις του Επιτρόπου της Κομισιόν στην ουσία δεν στοιχειοθετούν απάντηση, αλλά υπεκφυγή, αφού με διαδικαστικούς και νομικίστικους όρους επαναλαμβάνεται το στερεότυπο: άλλο ενωσιακό δίκαιο και άλλο διακυβερνητικές συμφωνίες. Αποσιωπάται έτσι, όμως, από κορυφαίο θεσμικό όργανο της ΕΕ, ότι οι προβλέψεις του Μνημονίου εντάχθηκαν, ρητά στην δικαιοδοσία της ΕΕ με την Απόφαση του Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, την 2010/320/ΕΕ, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ως προς την υπαγωγή τους στο ενωσιακό δίκαιο».



























































newsbomb.gr/oikonomia/news/story/541878/nea-proklisi-moskovisi-h-ellada-einai-eidiki-oikonomiki-zoni#ixzz3OFmfOeRp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com