Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι ΗΠΑ κλείνουν για οικονομικούς λόγους 15 στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη!...


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel, επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κλείσουν 15 στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη, με την απόφαση αυτή θα εξοικονομηθούν 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Οι περισσότερες από τις βάσεις αυτές, ήδη, δεν λειτουργούν και θεωρούνται κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, σημειώνει το Ρόιτερ.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή, θα σώσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και θα προσδώσει ενίσχυση στην αλλαγή της στρατιωτικής στρατηγικής της Ουάσιγκτον, η οποία προσανατολίζεται έξω από την ευρωπαϊκή ήπειρο, στην Ασία και τον Ειρηνικό.
Οι περισσότερες βάσεις που θα κλείσουν βρίσκονται στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ιταλία.
Σύμφωνα με το echedoros-a.gr οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν και τις βάσεις της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν νοικιασμένες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 του 20ου αιώνα.
















http://www.makeleio.gr/?p=25161

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com