Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

"ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ...ΕΛ ΛΕΣΒΟΣ"...Ζητείται γυναίκα ως την τελευταία στιγμή...


Κλείδωσε» με τέσσερις υποψήφιους βουλευτές και μένει ακόμα μία κενή θέση, κατά πάσα πιθανότητα γυναίκας υποψήφιας, για να κατατεθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σήμερα στο Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.
Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ., έχοντας συγκεντρώσει περί τις 15 υποψηφιότητες-προτάσεις γυναικών από τη Λέσβο. Οι προτάσεις εστάλησαν στην Κεντρική Επιτροπή και η απάντηση αναμενόταν έως χτες αργά το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, το τέταρτο πρόσωπο «κλείδωσε» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες τού «Ε» για το «ναι» της Λημνιάς Έλβας Πελεκάνου, φοιτήτριας, στελέχους τής ΟΝΝΕΔ.
Το θέμα είναι τι γίνεται μετά τις υποψηφιότητες του Χαράλαμπου Αθανασίου, του Παύλου Βογιατζή και του Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς πρόκειται για τα τρία ηχηρά πρόσωπα του ψηφοδελτίου, με τα δύο πρώτα να δίνουν σκληρά τη μάχη του σταυρού.
Όπως όλα δείχνουν, έως την τελευταία στιγμή συζητούνταν η πιο «ανώδυνη» επιλογή ώστε η υποψήφια βουλευτίνα να μη σταθεί «εμπόδιο» στη συγκέντρωση των σταυρών για τα φαβορί του ψηφοδελτίου, δεδομένης της μίας έδρας που θα καταλάβει η Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου.
Με αυτό το σκεπτικό, εγκαταλείφθηκε η υποψηφιότητα της Κωνσταντίνας Λεωνιδάκη που είναι πρόεδρος της Ν.Δ. στην Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης, και από την άλλη επιλέχθηκε η κ. Πελεκάνου. Στο μεταξύ, δε φαίνεται η Ν.Δ. να ανοίξει δικό της εκλογικό κέντρο. Η ΝΟΔΕ αποφάσισε τις εξορμήσεις στα χωριά και την πόλη, καθώς ο χρόνος μέχρι τις 25 Ιανουαρίου μετρά τάχιστα αντίστροφα.

Η μάχη τού Facebook
Δεν πέρασαν ούτε πέντε μέρες από τη δημόσια δήλωση του Παύλου Βογιατζή στο Facebook για τη στάση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο υποψήφιος βουλευτής επανήλθε με νέα ανάρτηση.
Ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί με το ρητορικό του, όπως το χαρακτηρίζει, ερώτημα: «Οι κομματικές οργανώσεις τι ακριβώς κάνουν στο Νομό μας; Μιλώ για τη Νέα Δημοκρατία Λέσβου - Λήμνου».
Σίγουρα, όμως, αποτελεί εσωκομματική «μπηχτή». Οι δικοί του διαδικτυακοί φίλοι, πάντως, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κομματικός μηχανισμός τής Ν.Δ. δρα σε βάρος του, αναφέροντας: «Αυτές οι ενέργειες με τους κατευθυνόμενους θα μας στείλουν στον πάτο. Έλεος» και «Ή θα γλείφουν κανένα κατευθυνόμενο ή θα κάνουν νάνιιιιιι».
Στην ίδια ανάρτηση, απαντά ο κ. Βογιατζής: «Κάποτε […] υπήρχε αξιοπρέπεια, τώρα τι; Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά!» και «Αν έκαναν διακοπές […] θα ήταν καλύτερα....», ενώ προσπαθεί να καθησυχάσει τους σχολιαστές γράφοντας: «Λοιπόν, τέρμα, εμείς τον αγώνα μας παιδιά, η Νέα Δημοκρατία είναι ο κόσμος μας, κανένας άλλος και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε!». Τα παραπάνω γράφτηκαν δημοσίως στις 5 Ιανουαρίου.
Στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Βογιατζής, ξανά δημοσίως, γράφει: «Μόλις μπλόκαρα μερικούς “φίλους” που έβλεπαν φίλους μου στο Facebook και τους έπαιρναν τηλέφωνο για να τους κάνουν παρατηρήσεις γιατί μού κάνουν like! Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες κατινιές σε εκλογές 40 χρόνια! Λυπάμαι, δεν είναι έτσι, κρίμα, πολύ κρίμα...».
Ο κ. Βογιατζής επιδοκιμάζει σχόλιο που αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση: «Δυστυχώς και στην Πέλλα τα ίδια γίνονται! Μάλιστα ένας βουλευτής διαδίδει για άλλο βουλευτή του Νομού μας ότι θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας και άρα δεχρειάζεται την ψήφο μας. Πράγμα που δεν ισχύει».
Με αυτό τον τρόπο ξεκαθαρίζεται ότι η δεύτερη δήλωσή του έχει να κάνει με τον ανθυποψήφιο και συνυποψήφιό του στη μάχη του σταυρού.

Και αντιΣΥΡΙΖΑ
Πάντως το Facebook αποκαλύπτεται βασικός σύμμαχος όλων των υποψηφίων εν όψει των αρκετά πρόωρων εκλογών, που αντικειμενικά δε δίνουν το χρόνο στο συνδυασμό να απευθυνθεί στο εύρος των εν δυνάμει ψηφοφόρων του. Τόσο ο κ. Βογιατζής, όσο και οι κ.κ. Αθανασίου και Παπαγιαννίδης, έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα και… ηλεκτρονικά!
Στο άλλο μέτωπο, όπου είναι και βασικός εχθρός, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όπως σημειώναμε και χτες η εσωκομματική κόντρα σε τελική ανάλυση λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατία, αφού η κεντρική πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μετατίθεται στο πεδίο των υποψηφίων τής Ν.Δ..
Εκτός αυτού, όμως, πάλι ηλεκτρονικά, η Ν.Δ. έχει φτιάξει νέα ιστοσελίδα, προεκλογική, με τίτλο lemetinalithia.gr.
Σε αυτήν προβάλλεται το κυβερνητικό έργο που έγινε τα τελευταία δυόμισι χρόνια και δίνονται απαντήσεις στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν με ένα κλικ να κοινοποιούν τα κείμενα σε Facebook και Twitter.
Στη σελίδα υπάρχουν οι ενότητες «Αλήθειες» και «Πολιτικές», ενώ κλικάροντας στην ενότητα «Επικαιρότητα», ο επισκέπτης ενημερώνεται για την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας τής Ν.Δ..













 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΗΣ ΠΑΖΙΑΝΟΥ.
http://www.emprosnet.gr/article/68278-ziteitai-gynaika-os-tin-teleytaia-stigmi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com