Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ...


Την αυτόνομη κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως το κόμμα θα συμβάλλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης και πως θα δώσει το «παρών» στην εκλογική μάχη.
Αναφερόμενος στο «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς δεν έχουμε να μετανιώσουμε για κάτι. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δημιουργήθηκε το 2010 για να εκχωρηθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις το 2014».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία διότι μας ζητήθηκε επί της ουσίας η ατομική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ και η απόλυτη αποδοχή του προγράμματός του», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «δεν αναφέρομαι βεβαίως στις τοποθετήσεις σημαντικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ έπρεπε να κάνουν δημόσια αυτοκριτική για το παρελθόν τους. Δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μας για μια τέτοιου είδους συνεργασία».
«Δεν θα συμπεριφερθούμε ως πολιτική δύναμη που αναζητεί ένθεν κακείθεν άλλους πολιτικούς φορείς για να ακουμπήσει ή να προσχωρήσει, χάνοντας επί της ουσίας την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως «δεν θα ακυρώσουμε το δικό μας προγραμματικό και αξιακό φορτίο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com