Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ «18ΑΡΗΔΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ...


ΒΑΖΕΙ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ

Τα θεμέλια για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο 48ωρο, μέσα από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου που ξεκινούν αύριο (03/01/2015) στο TAE KWON DO.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου
Σήμερα, Παρασκευή (02/01/2015) κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η προσοχή σε όλα τα στελέχη και τους υποψηφίους για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, καθώς, δεδομένης και της πλήρους ταύτισης της κυβέρνησης με τους δανειστές και τα Μνημόνια, η «γαλάζια» μονταζιέρα αναμένεται να αποτελέσει το βασικό προεκλογικό όπλο του Αντώνη Σαμαρά.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» αυτές τις ώρες δύο σημαντικά ζητήματα που - ίσως - αποβούν καθοριστικά για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης της 25ης Ιανουαρίου και της επιδιωκόμενης αυτοδυναμίας.
Το ένα θέμα αφορά την ψήφο των «18ρηδων» και το άλλο τους ετεροδημότες.
Συγκεκριμένα, με παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έγινε διάβημα της βουλευτή του κόμματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κατρούγκαλου στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχ. Θεοχαρίδη, μέσω του οποίου ζήτησαν να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους 100.000 18άρηδες, που σύμφωνα με τα ισχύοντα αποκλείονται από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, καθώς προβλεπόταν να εγγραφούν τον Φεβρουάριο του 2015.
Παράλληλα, 110.000 ετεροδημότες, που δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία διαμονής τους έως 31 Οκτωβρίου του 2014, θα ασκήσουν εκλογικό δικαίωμα στον τόπο όπου είχαν δηλώσει έως τις 31/10/2014. Αυτό μπορεί να κρατήσει μακρυά χιλιάδες ετεροδημότες από τις κάλπες είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε για οικονομικούς λόγους. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ. Για στρατιωτικούς και υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το Πυροσβεστικό Σώμα αυτοί ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν μετά από εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και την ευθύνη κατάρτισης έχει η Υπηρεσία τους.




























































newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/539662/syriza-paremvaseis-gia-tin-psifo-ton-18aridon-kai-ton-eterodimoton#ixzz3NgcFQLSa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com