Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Η ψαλίδα που κλείνει και η κόντρα για το τρίτο κόμμα ...


Η ψαλίδα κλείναι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ «φουντώνει» η μάχη ανάμεσα σε τέσσερα κόμματα, για την τρίτη θέση.
 
Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από τις 28 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τα δύο πρώτα κόμματα συγκεντρώνουν από 50,4% έως 55%. Πρόκειται για τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών Κάπα Research, Alco , Palmos Analysis, Marc , Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Interview για τη Βεργίνα TV.
 
Σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 27% έως 29,9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει από 23,4% έως και 25,1%. Η μεταξύ τους ψαλίδα εκτείνεται από 2,4% έως και 4,5%- παρότι στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis άγγιξε ακόμη και το 6,5% (ΣΥΡΙΖΑ 29,9%, ΝΔ 23,4%).
 
Ομως οι αναλυτές επισημαίνουν ότι παρότι καταγράφεται μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτό συμβαίνει χωρίς να αλλάζει το σκηνικό. Οπως σημειώνουν, δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει και να ανατραπεί η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο σκηνικό είναι συνυφασμένη με το κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.
 
Με βάση όμως το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ελληνες τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας- όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις- κομβικό ρόλο θα παίξει το τρίτο κόμμα των εκλογών. Για αυτή τη θέση δίνουν μάχη στήθος με στήθος τέσσερα κόμματα: το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
 
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το «ταβάνι» στα ποσοστά του Ποταμιού αγγίζει το 7,1%, με κατώτατο όριο το 4,4%. Τα ποσοστά του ΚΚΕ διαμορφώνονται από 3,8% έως 5,8% ενώ η Χρυσή Αυγή έχει κορυφή το 6,5%.
 
Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα κινείται κοντά στο 4,5%-5% κατά μέσο όρο, αφού τα ποσοστά του κυμαίνονται από 3,3% έως 6,1%. Στη Χαριλάου Τρικούπη όμως βασίζονται στο γεγονός ότι διαθέτουν παραδοσιακούς ψηφοφόρους, άρα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες συσπείρωσης
 
Οσο για το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, οι ειδικοί των δημοσκοπήσεων αποφεύγουν να τοποθετηθούν μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα και πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων. Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως εκτιμούν ότι από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, μόνο το 10% βλέπουν θετικά το κόμμα Παπανδρέου, δηλαδή- σύμφωνα με τους ίδιους- το 0,8% του εκλογικού σώματος. Παράλληλα, υπολογίζουν ότι οι απώλειες από το νέο κόμμα θα είναι μικρότερες για το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα προκαλέσουν προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως λένε σε αυτόν έχουν πάει οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Παπανδρέου ήδη από το 2012.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com