Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ...


Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους «καταρρέουν» υπό το βάρος του άγχους που προκαλεί.

Σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, ο ένας στους τρεις νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών που συμμετείχαν σε αυτήν και οι οποίοι δεν εργάζονται ούτε σπουδάζουν, δήλωσαν ότι συχνά «καταρρέουν» συναισθηματικά υπό το βάρος της αγωνίας τους για το μέλλον.
Το 56% δήλωσαν ότι αγχώνονται για το πώς θα βγάλουν την κάθε μέρα και αποφεύγουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.
Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.265 νεαροί εθελοντές, διεξήχθη για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Prince's Trust που ιδρύθηκε το 1976 για να βοηθά εκπαιδευτικά και οικονομικά μη προνομιούχους νέους.
Σχεδόν ο ένας στους δύο απ' όσους δεν είχαν δουλειά δήλωσαν ότι αισθάνονται κακόκεφοι ή θλιμμένοι συχνά ή πάντοτε.
Οι νεότερες γενιές είναι αυτές που κινδυνεύουν να αποκοπούν από την κοινωνία, καθώς περισσότερο από το 10% είπαν ότι νιώθουν πολύ αγχωμένοι για να βγουν από το σπίτι τους, ενώ το 43% των νεαρών ηλικίας 16-25 ετών, χωρίς δουλειά και χωρίς σπουδές, δήλωσαν ότι συχνά νιώθουν απομονωμένοι.
«Χιλιάδες νέοι αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Δίχως την κατάλληλη υποστήριξη, οι νέοι αυτοί απομονώνονται κοινωνικά, παλεύοντας να βγάλουν την κάθε μέρα και ολισθαίνοντας ολοένα πιο μακριά από την αγορά εργασίας», δήλωσε η κυρία Μαρτίνα Μίλμπερν, εκτελεστική διευθύντρια του Prince's Trust.

 

















































onmed.gr/ygeia-psyhikh/item/324710-i-anergia-odigei-tous-neous-se-synaisthimatiki-katarrefsi#ixzz3Ouxihqrl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com