Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"ΠΥΡΑ" ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ...


«Στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να προσπεράσει τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα. Να αφήσει πίσω τις ψεύτικες ελπίδες και τις αυταπάτες και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, επιλογή σίγουρη για το σήμερα και το αύριο», τόνισε, ξεκινώντας την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη "συμφωνία της επόμενης μέρας" και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση», προσθέτοντας: «Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός, πληρώνοντας ξανά ακριβά το μάρμαρο».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατύπωσε την εκτίμηση ότι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπογράψει συμφωνία, ενώ όπως συμπλήρωσε «ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης».
Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό σημείο «διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο». Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, συνέχισε, «μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν, αλλά η ουσία δεν αλλάζει, αφού νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ανοχή του εργαζόμενου λαού για ένα κόκαλο, ελπίδα γαρνιρισμένη με ψίχουλα για διασκέδαση της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης».

Αναφερόμενος στα περί ψήφου ανοχής του ΚΚΕ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί κυβέρνηση, τόνισε ότι «ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλουμε 20 χρόνια μετά την υπογραφή μας στο Μάαστριχτ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή σε όλα όσα μας έφεραν εδώ».
Ανοχή, συμπλήρωσε, «σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι «και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων». Επίσης, σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «η θέση του ΚΚΕ είναι να μη στηρίξει καμιά κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι αριστεροί, προοδευτικοί και ριζοσπάστες, θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην εκλογή του Κώστα Πελετίδη, ως δημάρχου Πατρέων και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι «εσείς εδώ στην Πάτρα, που αναδείξατε τους κομμουνιστές με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη δημοτική αρχή, ξέρετε από πρώτο χέρι πού καταθέτει το ΚΚΕ τις ψήφους που παίρνει από το λαό».
Στο μεταξύ, σε σημερινή (15/1) του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ερωτηθείς για τους διαξιφισμούς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ και στην αλλαγή φορολογίας, χαρακτήρισε την «πλήρη αντιφάσεων» διαμάχη ως απότοκο της έλλειψης καθαρών θέσεων και της επιθυμίας «χαϊδέματος αυτιών» ταυτόχρονα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων.

Επισήμανε ότι «η διαμάχη αυτή έχει τα χαρακτηριστικά κοροϊδίας, καθώς πρόκειται για ένα μπαλάκι που πάει και έρχεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως παλιά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, γύρω από προεκλογικές παροχές και υποτιθέμενους στόχους και προγράμματα», ενώ υπογράμμισε πως «τα ζητήματα της φορολογία θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα, προσθέτοντας ότι «η φορολόγηση, για παράδειγμα, του μεγάλου κεφαλαίου θα έπρεπε να είναι στο 45%».
Παράλληλα, προσδιόρισε το μεγάλο κεφάλαιο ως τις μεγάλες μετοχικές εταιρείες και μονοπωλιακούς ομίλους που δρουν στη χώρα, οι οποίοι είχαν μεγάλη κερδοφορία και στα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας ότι «(μεγάλο κεφάλαιο) δεν είναι ο επαγγελματίας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικρός».

Είπε ακόμα ότι πρέπει να είναι διαφορετική η (φορολογική) αντιμετώπιση των μεγάλων ομίλων από τους αυτοαπασχολούμενους κυρίως τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους και τις μικρές επιχειρήσεις, προσθέτοντας «ως ΚΚΕ λέμε αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί, για τη λαϊκή οικογένεια».

«Μιλάμε για κατάργηση έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην υγεία, στα φάρμακα, στα τιμολόγια ενέργειας-ύδρευσης, στις επικοινωνίες, στα τηλέφωνα κ.λπ., κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας από τη φορολόγηση, όχι στη φορολόγηση αγροτικής γης των μικρών και μεσαίων αγροτών, φορολόγηση της υψηλής ακίνητης περιουσίας» διευκρίνισε.

Ενέταξε, δε, την αοριστία στο θέμα της φορολογίας στην επιχείρηση απόσπασης της λαϊκής ψήφου εκ μέρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συμπλήρωσε ότι αφενός μεν και τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν τα ίδια αντιλαϊκά νομοσχέδια και τη φορολογία λαϊκών στρωμάτων με το μεγάλο κεφάλαιο στο απυρόβλητο, αφετέρου δε λόγω προεκλογικής πίεσης «πρέπει να πουν κάτι και για τους μεγάλους αφήνοντας θολό ότι κάτι μπορεί να κάνουν κι εκεί».

Στη συνέχεια, αποσαφήνισε ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, προσθέτοντας ότι «μόνος του (ο ΣΥΡΙΖΑ) ταυτίζεται σε ορισμένα», αφού τόνισε ότι πρέπει να δει κανείς πώς τοποθετούνται συγκεκριμένα τα κόμματα στα κύρια και καθοριστικά ζητήματα, όπως στο ζήτημα της ΕΕ και της Ευρωζώνης για το αν «θα είσαι μέσα ή θα συγκρουστείς και θα αποδεσμευτείς».

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, είπε ότι «δεν χρειάζεται να στηρίζεις μια κυβέρνηση για να ψηφίσεις ένα νόμο που συμφέρει τον λαό αν τον φέρει στη Βουλή».

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα λεχθέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ που «σου λέει θα τους φέρω εδώ και θα πίνουν καφέδες», τονίζοντας «να πεις κύριε, δεν κάνω καμία διαπραγμάτευση, διότι θέλω μονομερή, ολοσχερή διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός, μας έχετε επιβάλλει μια κατάσταση, ευθύνονται οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και αυτοί πρέπει να πληρώσουν και τέρμα. Αυτό πρέπει να πει κι αυτό σημαίνει σύγκρουση κι αυτό το λέει μόνο το ΚΚΕ».

Στην παρατήρηση ότι μια «ψήφος ανοχής» μπορεί να αποσυρθεί ανέφερε: «Μου λέτε να ψηφίσουμε ανοχή στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από δύο μέρες ή μια εβδομάδα να πούμε δεν το στηρίζουμε και πέφτουμε σε δύο μήνες, γιατί για τόσο διάστημα μιλάμε».

«Εδώ μιλάμε για διαφορετικές εντελώς στρατηγικές και προγράμματα, εκτός από κάποια που λέγονται για κοροϊδία και μπορεί να νομίζει ο κόσμος ότι ταυτίζεται και κάπου ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Τότε δεν μιλάς για σοβαρή εκλογική αντιπαράθεση ή για σοβαρή στήριξη ή για σοβαρή ανοχή και όλα αυτά», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι με βάση τα προγράμματα των κομμάτων -πλην ΚΚΕ- μπορεί να γίνει κυβέρνηση, διότι δεν έχουν ριζικές διαφορές, ακόμα και κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», ενώ χαρακτήρισε ως μη σοβαρή διαφορά εκείνη μεταξύ επιμήκυνσης του χρέους και κουρέματός του, αφού αμφότερες οι προτάσεις κινούνται στο πλαίσιο της ΕΕ, της ευρωζώνης και της ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς λέμε ότι δεν εξασφαλίζεται έτσι η έξοδος από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων, αλλά πάλι προς όφελος της κερδοφορίας των λίγων».

Ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να πάει στην κάλπη όχι μόνο για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στους προηγούμενους, αλλά με καθαρό μυαλό πρέπει να σκεφθεί και την επόμενη μέρα μη δίνοντας «λευκή επιταγή» σε κάποιους «για να του κάνουν τα ίδια με διαφορετικά πρόσωπα», αλλά ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που από τη θέση «μιας πραγματικά δυναμικής λαϊκής αντιπολίτευσης και στη Βουλή και κυρίως στο κίνημα θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, θα διεκδικεί ανάσες ανακούφισης και θα καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com