Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Βουλευτές της ΝΔ θεωρούν αν δεν αλλάξει στάση ο Σαμαράς οι εκλογές είναι προ των πυλών ...


Οι κάλπες πλησιάζουν ακόμη πιο πολύ, μετά το αποτέλεσμα της σημερινής πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Αν και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται διατεθειμένος να πάει μέχρι τέλους, συνεχίζοντας με την ίδια στρατηγική και χωρίς αλλαγή προσώπου πριν από την τρίτη ψηφοφορία, δέχεται πολλές πιέσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή τακτικής.
 
Πρόκειται για το σενάριο των «οκτώ» βουλευτών, οι οποίοι με κείμενό τους προ λίγων ημερών αναζητούσαν υπογραφές από άλλους βουλευτές για μία συμφωνία συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ολοκλήρωσης της συνταγματικής αναθεώρησης, παράλληλα με ορισμό χρόνου εκλογών εντός του επόμενου έτους.
 
Το σενάριο αυτό κατ' αρχήν απορρίπτεται από την κυβέρνηση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, να τονίζει πως «δε θέλουμε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», όμως άλλα στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται πιο θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο εξάλλου υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σήμερα να ζητά συναίνεση, απευθυνόμενος κυρίως σε ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες, και “βλέπουμε” για το χρόνο των εκλογών. 
 
Δείχνει άλλωστε να είναι και το πλέον βιώσιμο σενάριο, καθώς συγκεντρώνει την υποστήριξη αρκετών ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ δεν αποκλείεται να «προσελκύσει» και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη. 
 
Εξάλλου, ο αριθμός των 160 βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία θεωρείται μικρός, σε σχέση με τις προσδοκίες για 165 ψήφους, και δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν πως αυτό είναι ένα «μήνυμα» των βουλευτών ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αλλάξει στάση πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία.
 
Ένα άλλο σενάριο που εμφανίστηκε σήμερα, με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να συναινεί και να ορίζεται κατόπιν η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μέχρι τώρα να κρατά την ίδια σκληρή στάση με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση.
 
 





































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com