Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...


H σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κατά περίπου 70% στελέχη του κόμματος και περίπου 30% συνεργαζόμενοι.
Με τις ευρύτερες συνεργασίες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να σηματοδοτήσει το άνοιγμα προς ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις δίνοντας έτσι και σαφές στίγμα των προθέσεών του, για το πώς θα κυβερνήσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Κατ' αρχήν, εφόσον ευοδωθεί η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ (οριστικές επ' αυτού αποφάσεις θα ληφθούν απ' τα αρμόδια όργανα των δύο κομμάτων), οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιοι στις περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί.
Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και συμφωνεί να μην είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ουσιαστικά προανήγγειλε και ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε την προεκλογική μάχη.
Από κει και πάρα φυσικά οι νυν βουλευτές θα είναι υποψήφιοι, εκτός κι αν κάποιος δεν το επιθυμεί.
Τα νέα τώρα ονόματα που συζητούνται είναι αυτά του Ν. Παππά (διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα) στη Β΄ Αθήνας.
Επίσης μάλλον στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο γνωστός καθηγητής και δημοσκόπος Χρ. Βερναρδάκης.
Στην Αχαΐα συζητείται το όνομα του γιού του δολοφονηθέντος καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο οποίος είναι συνεργάτης του καθηγητή και βουλευτή Αλ. Μητρόπουλου, καθηγητής κι αυτός και ασχολούμενος με το Εργατικό Δίκαιο.
Πρόταση έχει γίνει και στο γνωστό εκδότη Ηλ. Λιβάνη, ο οποίος δεν έχει ακόμα απαντήσει.
Ακόμα συζητούνται τα ονόματα των Δημ. Βερβεσού (μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας), του καθηγητή Άρη Καζάκου και του δημοσιογράφου Αλ. Τριανταφυλλίδη (για τη Θεσσαλονίκη), της απολυμένης καθαρίστριας Δήμητρας Μανώλη, του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, του καθηγητή Ευτ. Μπιτσάκη, του γιατρού Νικ. Κανάκη (γραμματέα της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, ο οποίος θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια μαζί με ορισμένα άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ η Λούκα Κατσέλη δεν θα είναι υποψήφια).
Συζητήσεις έχουν γίνει με τους Θ. Μικρούτσικο και Λ. Λαζόπουλο, αν και ο τελευταίος μάλλον δεν επιθυμεί υποψηφιότητα.
Από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζητούνται τα ονόματα των Οδ. Βουδούρη, Μ. Μπόλαρη, του Κρ. Αρσένη, της Μαρίας Θεοχάρη (Καρδίτσα), της Μαρίας Κυριακοπούλου (Αχαΐα), της Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ διάθεση να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκδηλώσει και η ανεξάρτητη (πρώην ΑΝΕΛΛ) βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.




































newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/538952/ta-prota-onomata-ypopsifion-toy-syriza#ixzz3NTZ1mFxm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com