Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Την "πλάτη" των δοκιμαζόμενων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα είδε ο Σταύρος Θεοδωράκης ...





Αφήνοντας την άνεση και την ασφάλεια της πολυτελούς ζωής του ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε να περάσει μια βόλτα από τον Άγιο Παντελεήμονα, προσπαθώντας να κάνει την πολιτική του σπέκουλα και να 'παραμυθιάσει" τον κόσμο της περιοχής.
Γνωρίζοντας ότι η περιοχή στην οποία απηύθυνε τα επιχειρήματά του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την λαθρομετανάστευση, ο «ποταμάκιας» κίνησε την βάρκα του προς την κατεύθυνση της «αυστηροποίησης» για την παράνομη μετανάστευση. «Η Ελλάδα», ανέφερε, «και στη μετανάστευση κινείται ανάμεσα στο “δεξιό λάθος” και το “αριστερό λάθος”», επισημαίνοντας ότι για το Ποτάμι δεν συνιστά λύση «ούτε η νομιμοποίηση όλων όσοι καταφέρνουν να μπουν στη χώρα ούτε τα ανοιχτά σύνορα».
Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να συγκινήσει το ελάχιστο ακροατήριο που τον παρακολούθησε και το οποίο τον άκουσε να λέει ότι «τα ίδια πράγματα που λέω στην Εκάλη λέω και εδώ στον Άγιο Παντελεήμονα»… Παρά την απεγνωσμένη του προσπάθεια, όμως, να δείξει ότι συμπάσχει με τους κατοίκους της δοκιμασμένης αυτής περιοχής, δεν μπόρεσε να κρύψει τα διεθνιστικά και κοσμοπολίτικα συναισθήματά του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αποσυρθεί ο Ελληνικός Στρατός από τα σύνορα και η φύλαξή τους να ανατεθεί στη Frontex!
Είναι ολοφάνερη η υποκριτική διάθεση του εντολοδόχου των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης. Σε μια κατεξοχήν λαϊκή περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να παρουσιαστεί με την φαιδρή όσο και σχιζοφρενική λογική των καραγκιόζηδων της άκρας αριστεράς. Γι’ αυτό και ως πολιτικάντης, έστω και σε μορφή επώασης, προσπάθησε να προσαρμόσει τον λόγο του σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των κατοίκων της περιοχής.
Η παρουσία, όμως, ελάχιστων κατοίκων, οι οποίοι περισσότερο πήγαν από περιέργεια για να δουν από κοντά το πώς ένα τηλεοπτικό παρατράγουδο μετατρέπεται σε κομματική τερατογένεση, έδειξε ότι το εγχείρημά του στις λαϊκές συνοικίες δεν έχει καμία θετική προοπτική.
 
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com