Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

732 τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών αποστολών πρόκειται να αγοράσει η Τουρκία ...





Δύο νέα εξοπλιστικά προγράμματα του τουρκικού Στρατού ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για το πρόγραμμα αγοράς 260 τεθωρακισμένων οχημάτων τα οποία θα φέρουν εκτοξευτές για το νέο τουρκικό αντιαρματικό πύραυλο μέσης εμβέλειας Mızrak-O της εταιρείας Roketsan και το πρόγραμμα αγοράς 472 ειδικοποιημένων τεθωρακισμένων οχημάτων 6x6 και 8x8.

Πιο αναλυτικά το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει την απόκτηση 184 τεθωρακισμένων ερπυστριοφόρων οχημάτων τα οποία θα φέρουν τον πύραυλο Mızrak-O και 76 τροχοφόρα οχήματα που θα φέρουν τον ίδιο πύραυλο.
Ο τουρκικός πύραυλος   Mızrak-O μπορεί να πλήξει στόχο σε μέγιστη απόσταση 4 χλμ καθοδηγείται προς το στόχο αξιοποιώντας αισθητήρα  IIR, ενώ παράλληλα μπορεί να λάβει δεδομένα από τον εκτοξευτή μετά την εκτόξευση μέσω ζεύξης δεδομένων. Ουσιαστικά το βλήμα μπορεί να εκτοξευτεί να κατευθυνθεί αυτόνομα προς το στόχο και ο χρήστης να αναχωρήσει από την θέση του (Fire – Forget) ή εναλλακτικά ο χρήστης μετά την εκτόξευση μπορεί να ανανεώσει τα δεδομένα του πυραύλου για το στόχο μέσω ζεύξης δεδομένων  (Fire – Update).
Το βλήμα διαθέτει πολεμική κεφαλή Tandem, η οποία επιτρέπει στο βλήμα να εξουδετερώσει ακόμη και ενεργό θωράκιση, επιτυγχάνοντας άμεσο πλήγμα στο ανώτερο σημείο του στόχου. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του βλήματος είναι το χαμηλό οπτικό ίχνος του πυραυλοκινητήρα του γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα του αιφνιδιασμού του αντιπάλου.
Με τα οχήματα αυτά εξοπλισμένα με τον πύραυλο Mızrak-O ο τουρκικός Στρατός θα μπορεί να αποσύρει τα 48 οχήματα ACV-ATV που διαθέτει τα οποία είναι εξοπλισμένα με ένα πυργίσκο που φέρει δύο πυραύλους BGM-71 TOW καθώς και τα 156 Μ113 που είναι εξοπλισμένα με ένα μονό εκτοξευτή του εν λόγω πυραύλου.
Το δεύτερο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα του τουρκικού Στρατού περιλαμβάνει την απόκτηση 121  τεθωρακισμένων τροχοφόρα οχημάτων διοίκησης με κίνηση 6x6 εξοπλισμένα με πυργίσκο και πυροβόλο των 25 χλστ, 217 τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα με κίνηση 8x8 εξοπλισμένα με ηλεκτροπτικό σύστημα για την πραγματοποίηση αποστολών συλλογής πληροφοριών, 74 τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα με κίνηση 6x6  εξοπλισμένα με ραντάρ επιτήρησης εδάφους τοποθετημένου επί πτυσσόμενου ιστού και τέλος 60 οχήματα NBC με κίνηση 8x8.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν και είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια ακυρώθηκε επαλειμμένες φορές. Σήμερα τα δύο προγράμματα πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο έντονου ανταγωνισμού κυρίως μεταξύ των τριών κυρίων τουρκικών εταιρειών κατασκευής οχημάτων της OTOKAR, FNSS και της Nurol.       























http://defencenews.gr/index.php/2014-08-08-07-05-28/634-732-tethorakismena-oximata-diaforetikon-apostolon-prokeitai-na-agorasei-i-tourkia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com