Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι για το μεταναστευτικό ...





Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξαιτιάς των όσων ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλώντας την Κυριακή με κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «κάθε χρόνο προστίθεται στην χώρα μία πόλη σαν τη Λαμία – περίπου 50 χιλιάδες άνθρωποι» και αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το μεταναστευτικό τόνισε πως για το Ποτάμι «δεν αποτελεί λύση ούτε η νομιμοποίηση όλων όσων καταφέρνουν να μπουν στην χώρα, ούτε τα ανοιχτά σύνορα για να μπαίνει όποιος θέλει».
 
«Όσοι έχουν ανάγκη προστασίας, είναι δηλαδή πρόσφυγες και φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους, η Ευρώπη θα πρέπει να τους παρέχει καταφύγιο. Όχι όμως μόνο η Ελλάδα», είπε ο ίδιος. Τάχθηκε ακόμη υπέρ ενός κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου ώστε να δίνεται ευρωπαϊκό άσυλο και όχι ελληνικό, ιταλικό, ισπανικό κλπ.
 
Στη συνέχεια υποστήριξε πως «η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βάζει κανόνες για το πόσοι μετανάστες μπορούν να ζουν σε μια περιοχή και σε συνεργασία με το κράτος να ελέγχει πόσοι μένουν σε κάθε διαμέρισμα και υπό ποιες συνθήκες».
 
Πρότεινε ακόμη να υπάρχουν μικρές ανοικτές δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές για να μην επιβαρύνεται μόνο μία γειτονιά και επεσήμανε πως οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στη χώρα πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.
 
Οι τοποθετήσεις του κ. Θεοδωράκη προκάλεσαν την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση κατηγόρησε αυτούς που τις εισηγήθηκαν ότι «δεν έχουν καμία γνώση του θεσμικού πλαισίου της μετανάστευσης ή του ασύλου».
 
«Η τοποθέτηση του επικεφαλής του 'Ποταμιού' για τα θέματα της μετανάστευσης στον Άγιο Παντελεήμονα δείχνει για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτικός αυτός σχηματισμός αντί στις λύσεις, αρέσκεται στα λόγια που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών κάθε φορά ακροατηρίων», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το Ποτάμι ότι οι προτάσεις του συνιστούν «ακροδεξιά λύση».
 
«Για να μείνει ο πρόσφυγας στην Ελλάδα, κατά τα λεγόμενα του κ. Θεοδωράκη,  θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η ΕΕ να αναλάβει το οικονομικό βάρος. Όταν γίνει αυτό, θα αποφασίσουν οι Δήμαρχοι πόσους πρόσφυγες αντέχει η περιοχή τους. Τέλος θα περάσουν από τεστ και πιθανότατα και από συνέντευξη για να αποδείξουν ότι έμαθαν ελληνικά και είναι ενταγμένοι στην κοινωνία. Αν δεν τα καταφέρουν θα επιστρέψουν στις εμπόλεμες ζώνες, από τις οποίες προέρχονται! Και όλα αυτά υπό το αίτημα της ύπαρξης του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, το οποίο και υπάρχει και εφαρμόζεται. Αγνοώντας μάλιστα πως όταν κάποιος αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας, δεν είναι πρόσφυγας στην Ελλάδα ούτε υποχρεωτικά μένει στην Ελλάδα αλλά είναι πρόσφυγας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συνέχιζε η ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι «στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος δεν γίνεται καμία αναφορά στη Χρυσή Αυγή».
 
Άμεση ήταν η απάντηση από το Ποτάμι το οποίο σχολίασε: «Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη μετανάστευση. Το κόμμα που κατάφερε να εξαθλιώσει και ολόκληρες περιοχές της χώρας και ολόκληρες κοινότητες μεταναστών αλλά και… γηγενών μίλησε για να επιτεθεί στο Ποτάμι».
 
Το Ποτάμι δεν παρέλειψε μάλιστα να απαντήσει και στις βολές της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας: «Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, έστω και δειλά, να κάνουν και μια αναφορά στην Χρυσή Αυγή. Καλή αρχή! Και ίσως στην επόμενη ανακοίνωση θυμηθούν ότι επί δύο χρόνια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνεργαζόταν καθημερινά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ‘θεωρητικό’ της ακροδεξιάς και φίλο της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο».
 
Στην κόντρα επανήλθε το ΠΑΣΟΚ με νεότερη ανακοίνωσή του σήμερα καταλογίζοντας στον Σταύρο Θεοδωράκη άγνοια ως προς το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νόμου και επανερχόμενο στις επικρίσεις του με αιχμή τη Χρυσή Αυγή.
 
«Όταν από το 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε ανοιχτό μέτωπο με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Θεοδωράκης έκανε "Πρωταγωνιστή" τον Μιχαλολιάκο. Χτες το Ποτάμι μας επιτέθηκε από δεξιά σήμερα μας επιτίθεται από αριστερά. Μας περικύκλωσε. Παραδινόμαστε», σημειώνει στην σημερινή του ανακοίνωση ο αρμόδιος τομέας του Κινήματος.
 
 





















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com