Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Επίθεση στον Α/ΓΕΣ Μανωλά γιατί δεν πήγε στη γιορτή μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι...



Και οι επιθέσεις κατά Αρχηγών καλά κρατούν. Σειρά έχει ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς,ο οποίος με κείμενο που υπογράφει συμμαθητής του “κατηγορείται” επειδή δεν πήγε στις εκδηλώσεις που κάθε χρόνο γίνονται στον Γράμμο και στο Βίτσι. Εκεί που τώρα “διαπρέπουν” οι χρυσαυγίτες και όπου ΠΟΤΕ,ΚΑΝΕΝΑΣ Αρχηγός δεν έχει παραστεί.

Την μνήμη ΟΛΩΝ των νεκρών του αδελφοκτόνου εμφυλιου πολέμου πρέπει να την τιμούμε ΟΛΟΙ. Και πάνω απ΄ όλα να ΜΑΘΟΥΜΕ από την άδικη απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Τα γράφουμε κεφαλαία για να μην κάνουν κάποιοι ότι δεν τα διάβασαν.

Οι “πανηγυρισμοί” της μιας πλευράς για την “νίκη” ,τόσα χρόνια μετά από την επίσημη λήξη του πολέμου είναι αρρώστια. Βαρειά αρρώστια κι απ΄ ότι φαίνεται δυστυχώς μη ιάσιμη στην Ελλάδα.

Πολύ καλά έκανε και ο Μανωλάς ,όπως και όλοι οι προκάτοχοί του και δεν πήγε στο Γράμμο και στον Βίτσι. Το αίμα των νέων στρατιωτών που χάθηκαν στην καλύτερη τους ηλικία από αδελφοκτόνα πυρά δεν τιμάται με “γιορτές” μίσους. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς,τους υπαξιωματικούς, όλα τα στελέχη των ΕΔ που έπεσαν κατά τη διάρκεια του εμφύλιου.

Θα συμβουλεύαμε επίσης όσους κάθε χρόνο ανελλιπώς πάνε στον Γράμμο και στο Βίτσι για να …πανηγυρίσουν,να διαβάσουν λίγο καλύτερα την στρατιωτική ιστορία του Εμφυλίου πολέμου . Θα διαπιστώσουν ότι αν δεν υπήρχε ο Βαν Φλιτ και οι “πειραματικές” τότε ναπάλμ ,θα αλληλοσκοτωνόμαστε σαν ηλίθιοι κάμποσα ακόμη χρόνια. Κάπως έτσι ήρθε η “νίκη” για την οποία πανηγυρίζουν.

Ας διαβάσουν και κάπως πιο σφαιρικά -αν το επιτρέπει το πάθος τους- την ιστορία του Εμφυλίου γενικότερα. Για να διαπιστώσουν ότι όσοι βγήκαν στο βουνό δεν ήταν απαραίτητα κομμουνιστές. Πολλοί αναγκάστηκαν από τη πείνα και την εξαθλίωση στην οποία τους οδήγησαν οι δοσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών που αντί να τιμωρηθούν …μοίραζαν μετά τη λήξη του πολέμου την αμερικανική βοήθεια μόνο στους κατά την άποψή τους γνήσιους “εθνικόφρωνες”. Κάποιοι άλλοι ναι βγήκαν με το ζόρι.

Ας αφήσουν τέλος τον Α/ΓΕΣ στην άκρη . Αν θέλουν σώνει και καλά να του κάνουν κριτική υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για τα οποία μπορούν να το κάνουν. Ο Μανωλάς είναι αξιωματικός που έχει δείξει στην καριέρα του ότι ζει στην εποχή του. Όσοι θέλουν να παραμείνουν κολλημένοι στο 1949 ας πάρουν αντίσκηνα κι ας κατασκηνώσουν εκεί,αφήνοντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να αντιμετωπίζει την περίοδο του Εμφυλίου όπως πρέπει: Ένα πολύ σοβαρό και ατυχές κομμάτι της ιστορίας μας από το οποίο πρέπει να διδαχτούμε κι όχι να διχαστούμε.

ΥΓ . Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό για την ιστορία μας να επιτρέψει το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ να δημοσιοποιηθούν τα αρχεία που φυλάσσονται και έχουν σχέση με τις δίκες των δοσίλογων . Τις ελάχιστες που έγιναν σε έκτακτα στρατοδικεία. Κι απ΄ αυτές ελάχιστοι φάκελοι διασώθηκαν αφου οι κυβερνήσεις μετά από τον πόλεμο ήθελαν να μην μείνει τίποτα. Έτσι για να δούμε τα ονόματα όσων συνεργάστηκαν χέρι χέρι με τους κατακτητές και μετά έστησαν πάγκους "εθνικοφροσύνης".














onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com