Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΙΣΧΡΟ--OI ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ...


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ.ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;;;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Σοκ σε όλη την υφήλιο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείο να τεμαχίσει, ΝΑΙ, ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕΙ τα γλυπτά του Παρθενώνα προκειμένου να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη αίθουσα του κτιρίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας έκθεσης.
Και είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό το γεγονός πως όσες φορές έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη “φθορά από τη μετακίνηση”, ενώ οι ίδιοι οι Βρετανοί δεν διστάζουν ακόμη και να τα τεμαχίσουν, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί, κατά του Ελληνικού πνεύματος αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού.
Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του ’60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.
Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:










http://www.makeleio.gr/?p=122335

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com