Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων στρατιωτικών ...





Μετά την αναδρομική μείωση των συντάξεων των ένστολων, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κρίνει τη νομιμότητα, αλλά και τον τρόπο υπολογισμού παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων στρατιωτικών όλων των σωμάτων.
Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσης Λασκαράτος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο Α΄ κλιμάκιο του ΕΣ από συνταξιούχους στρατιωτικούς σχετικά με το ζήτημα της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων να εισαχθούν, ως ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, στην ολομέλεια του δικαστηρίου.
Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων επί των συντάξεων τους είναι αντίθετη στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι για τον υπολογισμό του ποσού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης, όπως αυτό ανερχόταν κατά το χρόνο θέσπισης της εισφοράς και όχι εκείνο που έχει διαμορφωθεί μετά τις διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων που έγιναν με του μνημονιακούς νόμους.















http://www.makeleio.gr/?p=122226

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com