Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Έκτακτες μεταθέσεις στο Λιμενικό Σώμα ...




Έκτακτες μεταθέσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος, στις μονάδες που 'εχουν ανάγκη ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχιζόμενο κύμα λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. Υπουργείο και Ένωση Προσωπικού ΛΣ, μετά από συζητήσεις καυτέληξαν σε ένα μοντέλο το οποίο βέβαια θα δείξει στην πορεία αν θα έχει αποτέλεσμα.
 
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών:
 
Πρωτοβουλία Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την στελέχωση λιμενικών αρχών Ανατολικού Αιγαίου
 
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των μεγάλων και κατεπειγουσών αναγκών των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας εκδόθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την κάλυψη θέσεων σε λιμενικές αρχές νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Γνώμονας της πρωτοβουλίας του Υπουργού είναι η πλήρωση των υπαρχόντων κενών στο μέτωπο των θαλασσίων συνόρων της χώρας και η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.
Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, παρέχονται κίνητρα σε όσα στελέχη του λιμενικού επιθυμούν να μετατεθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού θεσπίζεται ως ανώτατο χρονικό όριο θητείας οι δεκαοκτώ (18) μήνες, μετά το πέρας των οποίων, το στέλεχος θα τοποθετείται εκ νέου στην υπηρεσία από την οποία μετακινήθηκε ή θα τοποθετείται σε άλλη υπηρεσία για την οποία θα έχει αναφερθεί εκ των προτέρων σχετική του επιθυμία, με την προϋπόθεση να υπάρχει αντίστοιχο κενό.
 
Θέμα: Πρωτοβουλία ΠΟΕΠΛΣ για στελέχωση Λιμενικών Αρχών παραμεθορίου.
 
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που είχαμε εξαγγείλει με αφορμή τις πρόσφατες επισκέψεις μας σε νησιά του Ν. Δωδεκανήσων, η Ομοσπονδία προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία οποτεδήποτε κρίνεται απαραίτητο, να διενεργούνται μετά απο εκδήλωση ενδιαφέροντος έκτακτες μεταθέσεις για συγκεκριμένο χρόνο και μετά την λήξη της οποίας το στέλεχος να επιστρέφει αυτοδίκαια στην προηγούμενη υπηρεσία του. Την συγκεκριμένη ρύθμιση ζητήσαμε να ενσωματωθεί και στο υπό κατάρτιση νέο σχέδιο Π.Δ μεταθέσεων προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σας ανακοινώνουμε λοιπόν σήμερα, ότι η πρόταση μας αυτή υιοθετήθηκε εκ μέρους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και υλοποιείται άμεσα.
 
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν άμεσα τα οργανικά κενά στην παραμεθόριο και σε κάποια νησιά των Κυκλάδων, ώστε ν' αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αδυναμία κάλυψης των ανωτέρω οργανικών μονάδων με στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, η οποία οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες.
 
Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε ξεκινάνε άμεσα και οι κατά τόπους εμβολιασμοί των συναδέλφων, όπου αυτό απαιτείται.
 
Για μία ακόμη φορά η Ομοσπονδία με τις προτάσεις της καλύπτει τα αδιαμφισβήτητα ελλειμματικά αντανακλαστικά του αρμοδίου κλάδου Διοίκησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών αλλά και στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.
 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος          ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σωτήριος
 


























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com