Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Και το 2015 θα υπάρξουν απολύσεις δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης ...




Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις προτεραιτότητες της κυβέρνησης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξέκοψε ότι στόχος δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις, αλλά η συζήτηση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. 
 
«Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό που αφορά τους πολλούς, κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm». Οπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, παρότι δεν... βολεύει τον ίδιο- «καλούμαι να κάνω μία δύσκολη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά- η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο πλαίσιο της συζήτησης με την Τρόικα. 
 
Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, είπε ότι «ο στόχος των 15.000 απολύσεων για τα έτη 2013 και το 2014 ισχύει» σημειώνοντας πως μετά από πολύ επίπονες διαπραγματεύσεις δεν θα υπάρξει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων από το 2015 και μετά. Βέβαια, όπως πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και κάποιες απολύσεις το 2015. 
 
«Παραδείγματος χάρη, ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων είναι μια διαδικασία που θα τρέξει και εντός του 2015, αλλά δεν θα υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων συνδεδεμένος με τη διαθεσιμότητα, έτσι όπως αυτή είχε δρομολογηθεί τα τελευταία δύο χρόνια».
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν επικριτικός για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους ελεγκτές και κάλεσε τις δημοτικές Αρχές «να μην τους παρέχουν καμιά διευκόλυνση».
 
«Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Θέλω δημόσια να εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά νομίζω ότι προσβάλλει την κοινή λογική». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com