Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ--Διάσταση απόψεων Σαμαρά - Μώραλη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού τάσσεται ο νέος δήμαρχος Πειραιά...




Ο Γ. Μώραλης δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα έσοδο του δήμου από τη λειτουργία του λιμένα
Σοβαρή διάσταση απόψεων, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας, διαπιστώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του νέου δημάρχου του Πειραιά, Γ. Μώραλη.
Ο νέος δήμαρχος Πειραιά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε η διαφωνία των δύο πλευρών. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έπειτα από επιστολή που είχε λάβει από τον κ. Μώραλη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο λιμάνι και τον δήμο, όπως οι προοπτικές ανάπτυξης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της ναυτιλίας αλλά και η παραμονή των δικαστηρίων στον χώρο που βρίσκονται σήμερα.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε πως οι δύο πλευρές διαφωνούν αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, με τον κ. Μώραλη να τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει ένα έσοδο του δήμου από τη λειτουργία του λιμένα.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μάξιμου ο κ. Μώραλης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η δικιά μας θέση και δέσμευση είναι πως θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού». 
Ο νέος Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε, πάντως, τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τόνισε πως αποφασίστηκε να υπάρχει μια συνεχής πλέον συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.














www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com