Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ LESVOSHOP ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΝΑΛ...



EΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑΚΑΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ “ΑΕΝΑΛ – Lesvos Shops AE”

16-5-2014
Η αιρετή περιφερειακή αρχή του Βορ. Αιγαίου, με το «καλή μέρα» της λειτουργίας της κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που λέγεται “ΑΕΝΑΛ – Lesvos Shops AE”.
Με την Έκθεση Ευρημάτων για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων και των ενεργητικών στοιχείων μέχρι τις 31-12-2010 των παραπάνω εταιριών, προσδιορίστηκε σε γενικές γραμμές το παθητικό τους (δηλ. αυτά που χρωστούν σε τράπεζες, προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, ενοίκια κλπ) στα 3,5 εκ. ευρώ περίπου.
Με την ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές τον περασμένο Σεπτέμβρη ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση η εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ, ενώ η αντίστοιχη εκκαθάριση της Lesvos Shops AE παραπέμπεται στη Γενική Συνέλευσή της σε ένα δεύτερο χρόνο.
Από άποψη δικαστικών ενεργειών, τη μόνη ενέργεια που γνωρίζουμε είναι η μηνυτήρια αναφορά του κ. Π. Βογιατζή, με την ιδιότητα του πρώην νομάρχη και τελευταία προέδρου της ΑΕΝΑΛ, ενέργεια που είχε σαν στόχο να απεκδυθεί των όποιων ευθυνών του και να τις φορτώσει στους πρώην συνεργάτες του.
Όμως είναι γνωστό σε όλη τη λεσβιακή κοινωνία ότι το πρόβλημα που λέγεται “ΑΕΝΑΛ – Lesvos Shops AE”.δεν είναι μόνο μια τυπική λογιστική διαδικασία προσδιορισμού απαιτήσεων-υποχρεώσεων, αλλά κυρίως είναι μια αμαρτωλή ιστορία που περιλαμβάνει κακοδιαχείριση, υπεξαίρεση χρημάτων, πλαστές επιταγές κλπ με κύρια θύματα τους προμηθευτές (κυρίως τους γυναικείους συνεταιρισμούς, που έχουν υποστεί ένα βαρύ οικονομικό πλήγμα) και τους εργαζόμενους της Lesvos Shops AE.(που παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι αλλά και χωρίς να έχουν απολυθεί).και με θύτες όσα στελέχη της τελευταίας νομαρχιακής αρχής διαχειρίστηκαν κατά καιρούς αυτές τις εταιρίες.
Επίσης σε κάποιο ακίνητο, βγαίνοντας από τη Μυτιλήνη προς μεριά Παγανής, υπάρχει ακόμη ένα μισθωμένο ακίνητο όπου στεγάζεται και σκουριάζει ο εξοπλισμός του συσκευαστηρίου του Lesvos Shops AE, που σχεδιαζόταν να λειτουργήσει σ΄αυτό το χώρο. Ένας εξοπλισμός που αγοράστηκε, πληρώθηκε και που ποτέ δεν παραλήφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου, λόγω του ότι ο προμηθευτής δεν προσκόμισε ποτέ τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας των μηχανημάτων. Τελικά ένας εξοπλισμός που αξίας άνω των 800.000 € που δεσμεύτηκε από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου έναντι χρεών της ΑΕΝΑΛ προς αυτήν.
Σ´ αυτή τη θλιβερή ιστορία που υπονόμευσε και συνέθλιψε την τόσο χρήσιμη για ένα τόπο έννοια της συλλογικής προσπάθειας και του συνεταιρίζεσθαι, σ´ αυτή τη χαίνουσα πληγή που καθημερινά δημιουργεί όλο και καινούργια χρέη στη περιφέρεια (δηλ. στους φορολογούμενους πολίτες),  ταλαιπωρία και οικονομική καταστροφή γυναικείων συνεταιρισμών, προμηθευτών, εργαζομένων κλπ ο κ. Γιακαλής προχτές στη κεντρική του ομιλία δεν είπε το παραμικρό.
Και δε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, γιατί η όποια συνεισφορά του ίδιου και της πλειοψηφίας του περιφ. συμβουλίου ήταν ένα τεράστιο μηδενικό.
Ένα τεράστιο μηδενικό, με μόνη σκοπιμότητα, που ομολογούμε ότι επιτεύχθηκε, την ομηρεία της μείζονος αντιπολίτευσης και του αρχικού και κύριου υπευθύνου, του σημερινού βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Βογιατζή.
Ο κ. Γιακαλής ας είναι σίγουρος ότι θα «ανταμειφτεί» δεόντως την ερχόμενη Κυριακή 18/5, πέραν των άλλων και για αυτή του την ατολμία και τη συνειδητή άρνησή  να αγγίξει ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο πρόβλημα οικονομικής αλλά και ηθικής τάξης.
Με το ίδιο νόμισμα βέβαια θα ανταμειφτεί και η παράταξη της κας Καλογήρου, που εξ αντικειμένου χρεώνεται με τη δημιουργία του σκανδάλου, αφού τα βασικά στελέχη και η πολιτική στήριξη της οποίας ταυτίζονται με αυτά της παράταξης του Π. Βογιατζή.

Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

























































http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/v-tentomas-milisoyme-gia-lesvoshop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com