Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Η κυβέρνηση καταργεί την ανεξάρτητη εξουσία της Δικαιοσύνης» ...




Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτηρίζει την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη,  στο ΣΕΒ ότι αναζητάται μια «συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια,  ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδούβελης  «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», δηλώνοντας ότι «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».
«Ο Υπουργός Οικονομικών, ο διορισμένος τονίζω Υπουργός Οικονομικών και όχι εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό, έκανε εκ μέρους της κυβέρνησης μία δήλωση η οποία καταργεί την ανεξάρτητη εξουσία της Δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταστρατηγεί το σύνταγμα λέγοντας ότι Εκτελεστική Εξουσία θα πρέπει να διατάσει τη Δικαστική Εξουσία», τονίζει σε δήλωση του στο crashonline.gr o Π. Καμμένος.
«Αυτό είναι πράξη κατάλυσης του Συντάγματος», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ  και προσθέτει «εγώ κατέθεσα και μία ερώτηση στον Πρωθυπουργό με την οποία ή πρέπει να ανακαλέσει τον κύριο Χαρδούβελη στην τάξη ή να τον καταργήσει, αλλιώς σημαίνει ότι συμφωνεί και αυτός με την θεωρία του ότι καταργείται η αυτονομία της Δικαιοσύνης και υπάγεται στην Εκτελεστική Εξουσία» .
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος, σημειώνει ότι «η αμφισβήτηση της εξουσίας της Δικαιοσύνης, της αυτόνομης εξουσίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πράξη κατάλυσης του Συντάγματος», τονίζοντας ότι «οφείλει άμεσα ο πρωθυπουργός να πάρει θέση».
Στην ερώτηση τους οι ΑΝΕΛ υπογραμμίζουν ότι αναμένουν μέχρι το βράδυ να υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «είτε αποδέχεται ο πρωθυπουργός ότι η δικαστική εξουσία πρέπει πλέον να λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία καταλύοντας το Σύνταγμα ή θα πρέπει να ανασκευάσει ο υπουργός Οικονομικών ή να αποπεμφθεί. Άλλη λύση δεν υπάρχει».
Ο κ. Καμμένος σημειώνει καταλήγοντας στην ερώτηση του ότι «οι δηλώσεις (σσ του κ. Χαρδούβελη) αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει: «Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ανακαλώντας στην τάξη τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προασπίσετε το ρόλο της Δικαιοσύνης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com