Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σενάρια για κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ!




Σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης με κάθε δυνατό μέσο, στην περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές, χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση μιας δεύτερης εκλογικής διαδικασίας, πυροδότησε μία δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του Κόμματος Νίκου Βούτση.


Ο κ. Βούτσης μιλώντας για τα μετεκλογικά σενάρια το μεσημέρι της Δευτέρας (Alpha 989) σημείωσε ότι μετά τις εκλογές και εφόσον το κόμμα του είναι πρώτο, «θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και δεν πρόκειται από μόνοι μας να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές». Κατά την εκτίμηση του κ. Βούτση, σε μία τέτοια περίπτωση «θα είναι δύσκολο δυνάμεις της αριστεράς να μην στηρίξουν με ψήφο ανοχής τις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Η δήλωση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στον ΣΥΡΙΖΑ γενικεύεται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν καν ανοίξει το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Υπό το πρίσμα αυτό, όπως σημειώνει vima.gr, εμμέσως πλην σαφώς, στον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνουν πλέον τον ορίζοντα των πιθανών συνεργασιών, αποκλείοντας από την συζήτηση μόνον την Χρυσή Αυγή και βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με ψήφο ανοχής από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Θεωρητικώς, σε αυτές περιλαμβάνεται και η ΝΔ ή τουλάχιστον ένα τμήμα της!

Έτσι, σε μία περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τα ανοίγματα προς πάσα κατεύθυνση με στόχο τις κυβερνητικές συνεργασίες, το ζητούμενο και ο στόχος της αυτοδυναμίας «διανθίζεται» με συζητήσεις και σχέδια συνεργασιών, ενώ πλέον εξετάζεται και η δυνατότητα του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Παρά ταύτα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, και με προφανή την στόχευση της άσκησης πιέσεων προς ψηφοφόρους και πολιτικές δυνάμεις και την προσπάθεια να αποσείσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ προοιμίου την ευθύνη μίας ενδεχόμενης εμπλοκής κατά την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται ότι θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς κάποιες αντιφάσεις.

Μία εξ αυτών: πώς θα φτάσει να διεκδικήσει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης με ψήφο ανοχής, σε μία περίοδο κατά την οποία κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση, με συνολικό ποσοστό 32% (βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών).
















http://www.hitandrun.gr/senaria-gia-kivernisi-miopsifias-tou-siriza-tin-anochi-tis-nd/#.U837n1uqvLk.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com