Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Απέλυσε τον "σκληρό" υφυπουργό Άμυνας ο Μ.Νετανιάχου ...




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε την Τρίτη από την κυβέρνησή τον "σκληρό" υφυπουργό Άμυνας, Ντάνι Ντάνον, επειδή επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία με τη Χαμάς.
«Για μια ακόμη φορά η Χαμάς είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε αυτήν την επιχείρηση. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Τρίτης ο Ντάνι Ντάνον.
Πάντως, Iσραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο Ντάνον τον Μάιο είχε γράψει ένα επικριτικό άρθρο για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, υποχρεώνοντας τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον να εκδώσει ανακοίνωση όπου τόνιζε ότι οι απόψεις του υφυπουργού «δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ».
Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού —κυρίως προερχόμενα από τη δεξιά— για να εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς και να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Γάζα.
 
Ο Ντάνι Ντάνον, του κόμματος Λικούντ, επέκρινε νωρίτερα στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία. «Για μια ακόμη φορά η Χαμάς είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε αυτήν την επιχείρηση. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί», είπε χαρακτηριστικά.
 
Η Χαμάς δεν δέχτηκε την πρόταση της Αιγύπτου και οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
 
Ισραηλινοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι ο Ντάνον έχει από καιρό τεθεί στο περιθώριο από τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν. Πολιτικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι του είχε δοθεί η θέση του υφυπουργού Άμυνας σε μια προσπάθεια του Νετανιάχου να κατευνάσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.
 
Τον Μάιο ο Ντάνον είχε γράψει ένα επικριτικό άρθρο για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου τόνισε ότι οι απόψεις του υφυπουργού "δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ".
 
Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι καθαίρεσε τον Ντάνον επειδή τα σχόλιά του καταδεικνύουν "μεγάλο βαθμό ανευθυνότητας" ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης.
 
Μετά την απομάκρυνσή του ο Ντάνον άσκησε και πάλι κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Νετανιάχου τηρεί μια αδύναμη διπλωματική γραμμή τον τελευταίο χρόνο.













defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com