Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Νέα δικαστική (χρηματοδοτική) βόμβα για την κυβέρνηση !




Χιλιάδες αγωγές για τη διεκδίκηση της διαφοράς του μισθού που δεν έπαιρναν, τα δώρα και τις ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν , αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να αναγνωριστεί  πως οι εργαζόμενοι σε προγράμματα  stage παρείχαν εξαρτημένη δουλειά πλήρους απασχόλησης.
Αν αναλογιστεί κανείς πως υπολογίζονται περί τις 120.000 οι εργαζόμενοι με προγράμματα stage ,  τυχόν  υποβολή αντίστοιχου αριθμού προσφυγών με τη διεκδίκηση των χρημάτων που δεν τους καταβλήθηκαν (πληρώνονταν με μισθό μαθητείας 500 ευρώ , χωρίς ασφάλιση ενώ το δικαστήριο λέει πως δικαιούνταν κανονικό μισθό, δώρα, κλπ) δημιουργεί μια ακόμα δημοσιονομική βόμβα στην κυβέρνηση. Το θέμα είναι πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς πως η απόφαση δικαίωσης των stage , δεν είναι αυτή τη φορά επιπέδου Πρωτοδικείου αλλά Αρείου Πάγου.
Άλλωστε η περίπτωση με την οποία ασχολήθηκε το Β Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνει δεκτούς τους σχετικούς ισχυρισμούς των εργαζομένων στα stage ,  τους οποίους είχε απορρίψει το Μονομελές Πρωτοδικείο, αναιρεί την αντίθετη απόφαση και στη στέλνει στο ίδιο δικαστήριο, το οποίο με άλλη σύνθεση θα πρέπει να την κρίνει εκ νέου. Εξέλιξη που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.










Πηγή: capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com