Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου .....






Όλο το παρασκήνιο της… «συμφωνίας» για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση η οποία φααίνεται ικανή να βγάλει από το αδιέξοδο το κυβερνητικό σχήμα εξασφαλίζοντας επιπλέον χρόνο στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
Μετά την μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τις απολύσεις στα πανεπιστήμια οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκριναν επιβεβλημένο να συναντηθούν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα.
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη αμέσως μετά την συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, υπήρξε συμφωνία για το επίμαχο θέμα η οποία είναι η εξής:
-Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
-Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
-Tα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
-Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.
Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου-υπουργών του ΠAΣOΚ την Δευτέρα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος  Βενιζέλος έχει καλέσει σε σύσκεψη την Δευτέρα τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να τους ζητήσει να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως είναι η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις.












http://www.kontranews.gr/politiki/item/8679-samaras-benizelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com