Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΤΑΓΙΠ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ...





Συζητήσεις προκάλεσε ο ερχομός του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν που προσεκλήθη να μετάσχει στην Αυστρία στο φεστιβάλ για τα 10 έτη της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD). Υπεύθυνοι της Ενωσης ανέφεραν πως δυσκολεύονται να βρούνε μέρος για το φεστιβάλ και πως όπου πήγαν τους έκλεισαν πόρτες στα μούτρα τους. Το φεστιβάλ ορίστηκε για τις 19/6/2014 που είναι επίσημη αργία για την Αυστρία. Οι συζητήσεις άρχισαν μετά από την ανακοίνωση του Ερντογάν πως θα μετάσχει ως ομιλητής στο φεστιβάλ.
Μετά από την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Σεμπάστιαν Κουρζ που δήλωσε πως ¨Προειδοποιώ ανοιχτά τον Ερντογάν. Η κοινωνία της Αυστρίας δεν διασπάται. Η ένταξη είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Μια λάθος ομιλία θα μας πάει πίσω και δηλητηριάζει το κλίμα. Ο Ερντογάν έχει την ευθύνη απευθυνόμενος στους εδώ Τούρκους να τους πει «Μάθετε γερμανικά και να είστε πιστοί στην Αυστρία». Εάν όμως γίνει μια ομιλία σαν αυτή που έκανε στην Γερμανία, αυτό θα είναι προς ζημία των εδώ Τούρκων», πολλοί άλλοι βουλευτές όπως οι Αλέβ Κορούν και Πέτερ Πίλζ των Πρασίνων και ο Ομάρ Αλ Ραβί των σοσιαλδημοκρατών (SPÖ), ανέφεραν πως ο Ερντογάν με πρόφαση το φεστιβάλ της UETD έρχεται για να ζητήσει ψήφους εν όψει της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας, κάτι στο οποίο όπως δήλωσαν είναι ενάντιοι.
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΡΟΣ
Οι υπεύθυνοι της UETD οργάνωσαν συνέντευξη τύπου στην οποία ανέφεραν πως δυσκολεύονται να βρούνε μέρος που θα φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό και ότι πήραν ¨αρνητικές¨ απαντήσεις από τα μέρη στα οποία θα μπορούσε να οργανωθεί η συγκέντρωση. Στην ανακοίνωση που έκαναν αναφέρουν πως αρχικά ζήτησαν το 52 χιλιάδων στάδιο στο Πράτερ αλλά πήραν αρνητική απάντηση και συνεχίζουν γράφοντας :
¨Αργότερα νοικιάσαμε 40 χιλιάδων θέσεων κλειστή αθλητική αίθουσα. Αργότερα όμως αρμόδιοι της αίθουσας με μέιλ που μας έστειλαν ακύρωσαν την συμφωνία προφασιζόμενοι αλλαγές στην αίθουσα. Η προσπάθεια μας για συγκέντρωση στον χωρητικότητας 30 χιλιάδων ατόμων ανοιχτό χώρο στο Κριό απορρίφθηκε μετά από τις αντιρρήσεις που είχε ένα πολιτικό κόμμα. Απευθυνθήκαμε παντού στην χώρα, ακόμη και στο Σάλτσμπουργκ. Με διάφορες προφάσεις δεν μας δίνουν χώρους¨.
¨ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ 300 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ¨
Η εφημερίδα Κρόνε Ζάϊτουγκ που έχει τιράζ 1 εκατομμυρίου φύλλων τη μέρα σε είδηση της με τίτλο ¨Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν στην Βιέννη¨ αναφέρει πως δεν βρίσκεται μέρος για να μιλήσει ο Ερντογάν και ότι για το χωρητικότητας 30 χιλιάδων ατόμων μέρος στο Κριό, έγινε πρόταση ενοικίασης έναντι 300 χιλ ευρώ, η οποία απορρίφθηκε.
¨ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ¨
Καθώς οι αρμόδιοι της Ένωσης δεν μπορούσαν να βρούνε χώρο, ο δήμος της Βιέννης τους υπέδειξε το χωρητικότητας 7.000 ατόμων παγοδρόμιο. Στην ανακοίνωση που έγινε αναφέρεται πως εκτός του παγοδρόμιου που θα μιλήσει ο Ερντογάν θα στηθούνε γιγαντοοθόνες και ζητείται επίσης να μην έρθουν πολίτες εκτός Αυστρίας.
Αναφέρεται πως την μέρα που θα μιλήσει ο Ερντογάν, διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις Τούρκων ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες.













http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com