Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου η απόφαση για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης ...




Στα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο ΘεσσαλονίκηςΗ δίκη βρίσκεται στην τελική φάση συμπληρώνοντας 46 δικάσιμους την περασμένη Παρασκευή και σε εξέλιξη είναι οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής, ήδη την περασμένη εβδομάδα αγόρευσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και αυτοί της υπεράσπισης του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ενώ την Παρασκευή άρχισε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του τέως γενικού γραμματέα Μ. Λεμούσια, Σωτήρη Καπετανόπουλου, η οποία διακόπηκε, για να συνεχιστεί αύριο. Οι υπερασπιστές των τεσσάρων κατηγορουμένων -πλην Σαξώνη- δείχνουν ότι αμφισβητούν στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας την αθώωση των εντολέων τους.
Πάντως, όπως αναφέρει το thestival, για την εισαγγελική πρόταση έχουν εκφραστεί και αντιρρήσεις σε νομικό επίπεδο, που αναμένεται να αναλυθούν αυτήν την εβδομάδα από τους υπερασπιστές των τεσσάρων κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας εφετών Δημήτρης Νάιντος στην πρότασή του ζήτησε για τον πρώην ταμία Π. Σαξώνη να κηρυχθεί ένοχος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος, όπως και πρωτόδικα.
Για τον τέως γενικό γραμματέα Μ. Λεμούσια ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία από ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, σε απλή συνέργεια με ενέργεια και παράλειψη.
Σε απλή συνέργεια μόνον διά παραλείψεως ζήτησε να μετατραπεί και η κατηγορία για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια διά παραλείψεως. Τέλος για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για το ίδιο αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν πρωτόδικα, δηλαδή για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

































http://www.makeleio.gr/?p=110729

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com