Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Στη ΝΔ πιστεύουν ότι κέρδισαν στις εκλογές !!!!!





Το λένε μεταξύ τους για να το πιστέψουν – Σουρεαλιστικές τοποθετήσεις στην εκτελεστική γραμματεία του κόμματος – Θεωρούν ότι ο ηττημένος των εκλογών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μήνυμα δεν ελήφθη» όπως προσφάτως είχαμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ . Στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ συνεδρίαζαν 3 ολόκληρες ώρες για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να καταλήξουν τελικώς στο συμπέρασμα ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η ΝΔ.

«Οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισαν την πλειοψηφία των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας». Αυτό είναι το μήνυμα που διαρρέουν οι επιτελείς της ΝΔ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της γαλάζιας παράταξης. Μια πρόχειρη πολιτική ανάλυση αυτού του συμπεράσματος αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι τα στελέχη της Συγγρού έχουν καταληφθεί από πολιτικό πανικό. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως ενώ όλοι οι κομματικοί υποψήφιοι της ΝΔ απέτυχαν παταγωδώς, στη ΝΔ διαρρέουν με άτυπη ενημέρωση ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισαν 165 Δήμους (ποσοστό 50,1% επί του συνόλου).
Μετεκλογικά δηλαδή η ΝΔ μας λέει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στηρίχθηκαν από τη Συγγρού, ενώ προεκλογικά τους χαρακτήριζε όλους ακομμάτιστους και ανεξάρτητους. 
«Σε γενικές γραμμές, οι πολίτες επιδοκίμασαν τη στρατηγική της Παράταξης να στηρίξει πρόσωπα που είχαν συγκροτημένη αυτοδιοικητική ατζέντα, κόντρα στα σκληρά, ξεπερασμένα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν οι πηγές της ΝΔ.
Για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η Συγγρού υπογραμμίζει ότι «πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχαν οι υποψηφιότητες που στήριξε η Νέα Δημοκρατία σε Περιφέρειες και Δήμους, τα βασικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές είναι τρία:
Το πρώτο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα που μόνος του είχε βάλει στις ευρωεκλογές και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πια δυναμική.
Χαρακτηριστικό της δεινής θέσης εις την οποία βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποτελεί το γεγονός ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής και ενώ δέχθηκε ομοβροντία ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για τον ανασχηματισμό ο κ. Σαμαράς χαμογελούσε αμήχανα, ενώ οι συνεργάτες του με επιλεκτικές διαρροές διαβεβαίωναν ότι ο Σαμαράς αποφασίζει πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό.
Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς εμφανίζει μια πολύ κακή επικοινωνιακά εικόνα αφού φέρεται να σέρνεται πίσω από τις επιλογές και τις παρεμβάσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος και προανήγγειλε τον ανασχηματισμό από τα σκαλιά του Μαξίμου.
Μετά από αυτό το κωμικτραγικό γεγονός  ο Αντώνης Σαμαράς καθυστερεί την διενέργεια του ανασχηματισμού προφανώς για να δώσει την εικόνα ότι αυτός αποφασίζει για την χάραξη της κυβερνητικής στρατηγικής και για τις κινήσεις της επόμενης μέρας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία ενός πολύ κακού κλίματος με τους περισσότερους υπουργούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους και η μόνη τους έγνοια να είναι αν θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα.
Ακόμα πιο δυσάρεστη για τον Αντώνη Σαμαρά είναι η είδηση που διοχετεύεται προς τα ΜΜΕ ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει όταν ο Βενιζέλος γυρίσει από το εξωτερικό και αφού συναντηθεί με τον Σαμαρά.










































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com